MANCHESTER UNITED PÅ PLASS: Her er Simon Wells, Manchester Uniteds sjefsspeider i Norden, på plass for å se Martin Ødegaard.
MANCHESTER UNITED PÅ PLASS: Her er Simon Wells, Manchester Uniteds sjefsspeider i Norden, på plass for å se Martin Ødegaard.

Derfor vraker Ødegaard (15) agentene

Manchester United, Dortmund og Manchester City så alle Martin Ødegaard bli tidenes yngste norske landslagsspiller. Men hovedpersonen selv nekter å hyre agent.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Stavanger (TV 2 Sporten): Martin Ødegaard spilte hele kampen da Norge spilte 0-0 mot Emiratene i onsdagens privatlandskamp.

Med sine 15 år og 254 dager ble han med det tidenes yngste spiller på det norske landslaget. Han slo dermed Tormod Kjellsens rekord (15 år og 351 dager) fra 1910.

Manchester United på plass

På tribunen for å følge Ødegaard i den historiske landskampen satt blant annet Simon Wells.

Han er sjefspeider i Norden for den engelske storklubben Manchester United, men avviste høflig TV 2 Sportens forespørsel om å snakke om interessen for tidenes yngste norske landslagsspiller.

TV 2 Sporten får opplyst at Manchester City og den tyske storklubben Dortmund var tilstede med representanter for å sjekke ut Ødegaard nærmere.

Vil ikke ha agent

Nok en gang var også de norske agentene Tore Pedersen og Jim Solbakken på plass for å se på Ødegaard.

Hovedpersonen selv, Martin Ødegaard, er klar over interessen fra utlandet. Men han nekter å ansette en agent for å ta seg av henvendelsene fra utenlandske klubber.

Overfor TV 2 Sporten forklarer han hvorfor.

– Det er fordi det eneste jeg har fokus på er å bli bedre fotballspiller. Akkurat nå er det ingen agent som kan gjøre meg til en bedre fotballspiller. Jeg har folk rundt meg som er flinkere enn noen agent til å utvikle meg. Nå har jeg ikke behov for en agent, forteller Ødegaard til TV 2 Sporten.

15-åringen er godt fornøyd med å ha unnagjort debuten.

– En drøm som gikk i oppfyllelse

– Det var utrolig morsomt og en drøm som gikk i oppfyllelse. Jeg merker at det var et høyere nivå enn i Tippeligaen. Jeg måtte være enda mer på tå hev. Jeg var ikke langt unna å score, men skled litt da jeg fikk sjansen. Jeg synes uansett at jeg gjorde en helt okey kamp, oppsummerer Ødegaard om sin første landskamp.

Per-Mathias Høgmo skjønner godt at Ødegaard ikke vil ha agent.

– Han har så gode og rutinerte folk rundt seg nå i form av familie og annet nettverk, så det er i de beste hender, mener Høgmo.

Landslagssjefen utelukker ikke at den historiske 15-åringen får sjansen i troppen i treningskampen mot England på Wembley og EM-kvalifiseringskampen mot Italia.

– Ødegaard spilte en god kamp mot Emiratene. Så skal jeg ta ut 5-6 spillere til kampen mot England og Italia, men det skal jeg tenke på nå og avgjøre senere. Men å ta med unge spillere for å utvikle dem videre vil alltid speile mine uttak fremover, sier en hemmelighetsfull Høgmo på pressekonferansen etter 0-0-kampen mot Emiratene.