ÅRETS HIP HOP ALIBI: Rapperen Pål «OnklP» Tøien er en av artistene som skal hedre hverandre i neste sesong av «Hver gang vi møtes». Foto: Tor Gunnar Berland/FameFlynet Norway
ÅRETS HIP HOP ALIBI: Rapperen Pål «OnklP» Tøien er en av artistene som skal hedre hverandre i neste sesong av «Hver gang vi møtes». Foto: Tor Gunnar Berland/FameFlynet Norway

OnklP: – Jævla ålreit å bli invitert inn i det gode selskap

Rapperen håper han får vist seg fra sin beste side i «Hver gang vi møtes».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De sju artistene som skal utfordre egen musikalitet i neste sesong av «Hver gang vi møtes», møtte pressen på Vestre Kjærnes Gård utenfor Moss tirsdag formiddag.

Årets hip hop-alibi, Pål «OnklP» Tøien (30), forteller til TV 2 at han, i motsetning til flere av sine artistkolleger, ikke hadde den minste tvil om at han skulle takke ja til å være med i programmet.  

– Det var mange grunner til at jeg takket ja, men først og fremst fordi det appelerte til meg fordi det handler om musikken og folka bak.

– «Hver gang vi møtes» er en måte å hedre hverandre på på en kul måte, uten at det er noen form for konkurranse eller lignende. Fokuset er på musikk og menneskene bak. Og det liker jeg godt. Dessuten er det jævla ålreit for meg å bli invitert inn i det gode selskap, da! Jeg er ikke vant til å bevege meg i disse sirkler, så å kunne være med disse folka i en uka og kunne lære ting og høre versjoner og gjøre versjoner ... Jeg trengte ikke så mye betenkningstid, fortsetter han.

Lar seg ikke stresse av Vinni-suksess

I første sesong av «Hver gang vi møtes», ble det skapt en monsterhit da rapperen Vinni tolket Halvdan Sivertsens klassiker «Sommerfuggel i vinterland». OnklP forteller at han ikke er redd for å hoppe etter Wirkola. Eller Vinni, da. 

– Jeg er ikke nervøs for det. Da jeg ble spurt, gikk jeg rett til Vinni og spurte hva han syntes, og han sa «gå for det». Så jeg ser bare på det som en motivator. Selv om vi på en måte har samme verktøy, gjør vi ikke lik musikk. Vinni har alltid vært flink med pop og alt mulig, og jeg ser bare å hans suksess som motivasjon. Det blir ikke det samme uansett, og vi går vidt forskjellige retninger, men han er definitivt en motiverende faktor.

Tror han har satt eget preg på musikken

Arbeidet med å gjøre om andres låter til sine egne er allerede godt i gang. 30-åringen, som både er kjent fra duoen Jaa9 & OnklP og senere i gruppa OnklP & De Fjerne Slektningene, forteller at han har fått god hjelp til å tilrettelegge materialet som kommer til å rulle over norske TV-skjermer neste år.

– Vi har gått mye frem og tilbake og blitt enige om låter. Jeg har holdt på i det samme studioet i halvannet år, med de samme folka som jeg lager musikk med, så det var veldig lett for oss å jobbe videre siden vi er i rytmen. Vi har sittet og brainstormet og plukket litt og laget noen kule versjoner. Og så tror jeg at jeg har klart å putte mitt eget preg på disse tingene her. 

Frykter skog og tidlige morgener

Selv om ikke den musikalske prosessen har vært vanskelig, er det andre ting som har bekymret rapperen. 

– Jeg er ikke en veldig utpreget skogfyr, ei heller morgenfugl, så det er de tingene jeg har gruet meg til mest. Jeg kan'ke juge, ass! Men det blir fint det. Jeg ser på dette som en slags helsefarm hvor jeg skal lære meg å stå opp klokka 8 og legge meg klokka 11. 

– Er det noe du har tatt med deg hjemmefra for å gjøre opplegget lettere for deg selv?

– Jeg sa til folka at jeg må ha Playstation. Så jeg har diger TV og Playstation. Jippi!

OnklP blir å se i den nye sesongen av «Hver gang vi møtes» sammen med Lene Nystrøm (40), Bjarne Brøndbo (49), Inger Lise Rypdal (64), Thom Hell (38), Jonas Fjeld (61) og Silje Nergaard (48). Programmet kommer på TV 2 i 2015.