FRYKTET SANGKONSEPT: Lene Nystrøm var egentlig i tvil om hun turte å melde seg på «Hver gang vi møtes». Nå er hun likevel aktuell i musikkprogrammet. Her er Nystrøm fotografert i Bergen i fjor i forbindelse med sin rolle som «The Voice»-mentor. Foto: Scanpix
FRYKTET SANGKONSEPT: Lene Nystrøm var egentlig i tvil om hun turte å melde seg på «Hver gang vi møtes». Nå er hun likevel aktuell i musikkprogrammet. Her er Nystrøm fotografert i Bergen i fjor i forbindelse med sin rolle som «The Voice»-mentor. Foto: Scanpix

Lene Nystrøm turte egentlig ikke si ja til «Hver gang vi møtes»

Til slutt tenkte Aqua-stjerna «nå må jeg ta meg sammen».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I dag går startskuddet for innspillingen av den nye sesongen med «Hver gang vi møtes». Blant de sju artistene som denne gangen skal hedre hverandre med å fremføre hverandres låter, er Aqua-frontfigur og «The Voice»-mentor Lene Nystrøm (40). 

Hun innrømmer overfor TV 2 at hun lenge var redd for å si ja til å være med i musikkprogrammet. 

– Jeg synes det er en kjempefin utfordring og har blitt spurt før, men jeg har ikke turt! Og nå tenkte jeg at «nå må jeg ta meg sammen». Jeg har så lyst til å synge mer enn jeg gjør, og dette er en fantastisk måte å møte de andre artistene på. Det er mange fine grunner til å si ja til dette, men for meg er det først og fremst utfordringen i det. 

– Man gjør det med æresfrykt

Nystrøm forteller at hun har store forventninger til den musikalske gjengen som hun nå skal tilbringe ti hektiske dager sammen med. 

– Vi er så blandet drops, vi har alle forskjellig ståsted i bransjen og fantastiske forskjellige historier og vi svinger veldig godt allerede. Da vi møttes i går var alle litt sjenerte, men jeg tror vi kommer til å bli veldig gode venner når vi er ferdige, smiler sangeren som slo gjennom med bandet Aqua på 90-tallet.

– Hvor vanskelig har det vært å gå gjennom de andres sangkataloger og gjøre om låtene til dine egne?

– Nei, det har ikke vært vanskelig, men det er klart at man gjør det med æresfrykt. For dette er sanger som betyr veldig mye for artistene som har dagen sin, så det er jo sånn at man tar seg veldig sammen og øver seg ordentlig opp. Men jeg har gjort det til mitt helt eget!

Ingen «Barbie Girl»-ønsker

I 1997 slapp Nystrøm og Aqua låta «Barbie Girl», som ble en av tiårets største hits. Sangeren forteller til TV 2 at hun foreløpig ikke har noen formening om hvem hun håper drar popsangen. 

– Det spørsmålet har jeg fått noen ganger! ler brunetten. 

– Jeg har ikke tenkt noe på det i det helt tatt. Men jeg vet at den kommer! Den kommer på et tidspunkt, fortsetter hun. 

Forventer tårer

I de tidligere «Hver gang vi møtes»-sesongene, har vi sett at artistene gjerne deler mange og sterke historier om både karriere og privatliv. Nystrøm forteller at hun har få problemer med å utlevere seg selv foran kollegene – og TV-kameraene. 

– Jeg er veldig åpen som person, og når du melder deg på et sånt program som dette, er du nødt til å dele av deg selv. Det er kanskje noen ting du ikke har lyst til å komme inn på, men du er nødt til å være åpen, hvis ikke må du bare finne på noe annet.

En ting hun allikevel gruer seg smått til, er å kjenne på følelsene. Eller rettere sagt tårene.

– Jeg har den greia at jeg har veldig lett for tårer, og det synes jeg er litt slitsomt. Men jeg har lært å omfavne det gjennom årene og se på det som en del av meg. Når det blir min dag, da tror jeg tårene kommer til å komme når jeg våkner! Jeg kommer til å være så spent og glede meg så innmari, og tenke at det er så fantastisk at de skal fremføre materiale som viser der jeg kommer fra ... Det blir et stort øyeblikk, altså. 

Sammen med Nystrøm er Bjarne Brøndbo (49), Inger Lise Rypdal (64), Pål «OnklP» Tøien (30), Thom Hell (38), Jonas Fjeld (61) og Silje Nergaard (48) artistene som skal underholde seerne i neste sesong av «Hver gang vi møtes». Programmet kommer på TV 2 i 2015.