«Breaking Bad» er nattens store Emmy-vinner

Slår både «True Detective» og «Game of Thrones» ned i støvlene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Natt til tirsdag norsk tid var det duket for tv-bransjens største fest. Metervis med rød løper ble rullet ut utenfor Nokia Theater i Hollywood, og tv-serienes største stjerner var til stede da vinnerne av årets gjeveste priser skulle kåres og hylles.

Med hele 19 nominasjoner, lå dramaserien «Game of Thrones» an til å bli årets største vinner, og serien ble sammen med «True Detective», også fra HBO, spådd å stikke av med kveldens blankeste gullstatuetter.

Tok storeslem – i år også

Når prisutdelingen kom i gang, ble det imidlertid klart at «Breaking Bad» var serien som skulle hevde seg også i år. Ikke bare vant serien den gjeveste prisen for beste dramaserie, men også mannlige hovedrolle ved Bryan Cranston, kvinnelige birolle ved Anna Gunn og mannlige birolle ved Aaron Paul.

Manusforfatter Moira Walley-Beckett vant også pris for den tredje siste episoden av serien, «Ozymandias». 

Dermed fikk serien, som også vant Golden Globe for beste drama i vinter, sin siste runde med Emmy-awards nesten ett år etter at serien ble avsluttet. 

Serien slo både «Game of Thrones», «Downtown Abbey», «House of Cards», «Mad Men» og «True Detective» ned i støvlene.

– «Breaking Bad» endret livet mitt

«Breaking Bad» er nå en av tidenes mestvinnende serier og har til sammen blitt nominert til 58 emmy-priser. Podiet var ikke ukjent for de som vant i dag. Aaron Paul takket for samme pris for tredje gang.

– Herre Gud, «Breaking Bad» har endret livet mitt, og jeg står her oppe på grunn av én mann, og det er Vince Gillingan. Tusen takk. Jeg savner han. Jeg elsker han. Det er det beste jeg har jobbet med, og det går ikke en dag uten at jeg savner å løpe til jobb, sa Aaron Paul da han mottok prisen. Vince Gillingan er serieskaperen bak suksessen.

Dermed ble det ingen pris til «Game of Thrones», og kun én pris til «True Detective».

Netflix måtte dra tomhendt uten priser til verken «Orange Is The New Black» eller «House of Cards».

«Modern Family» vant beste komedie

Av komiserier ble det «Modern Family» som vant over «The Big Bang Theory», «Louie», «Orange Is The New Black», «Silicon Valley» og «Veep».

I listen under kan du se hvem som stakk av med de gjeveste prisene.