Bli med på galskapen. Se alt av engelsk fotball.
Klikk her for å bestille det riktige abonnementet for deg før seriestart!

Fulham har fått en forferdelig start på sin Championship-sesong etter nedrykket fra Premier League i vår.

London-klubben står med fire strake tap og sju minusmål, og innehar jumboplassen på tabellen.

I helgen ble det et ydmykende 1-5-tap for Derby, og de hvite virker nå å være nærmere League One enn Premier League foran neste sesong.

Riise: – Ikke overrasket

Tidligere Fulham-spiller John Arne Riise var gjest i TV 2s Premier League-studio mandag kveld. Der luftet veteranen sin frustrasjon og bekymring over det som skjer på Craven Cottage.

– Jeg er egentlig ikke overrasket over den dårlige sesongstarten. Jeg føler med de, og det er synd å se hva som skjer med klubben. Fulham er egentlig en familieklubb der alle tar vare på hverandre, men de siste årene har det vært mye rart, sier Riise.

– Fulham har gått vekk fra det stabile, og det som kjennetegnet klubben. Vi merket det godt da vi var der. Og det er ikke bare managerens (Felix Magath) feil. Det er også de høye herrene i klubben som har gjort en del rare ting som jeg ikke forstår, sier han.

– Magath gjorde ting spillerne ikke likte

Nettopp Magath har måttet tåle hard kritikk i England etter den elendige sesongstarten. Ifølge flere britiske aviser står tyskeren i fare for å miste jobben hvis laget ikke vinner neste helg.

Riise peker på et grep han mener Magath har gjort helt feil.

– Magath har satset veldig på unge spillere. Det er i og for seg veldig bra, men jeg tror snittet i de første kampene har vært 19,8 år. Det er ikke den riktige måten å gjøre det på. I hvert fall ikke i Championship. Det er en mye tøffere liga enn Premier League, og der trenger man rutine, sier han.

Riise hadde ingen personlige problemer med Magath, men reagerte likevel på tilnærmingen som 61-åringen hadde da han ankom London.

– Han var fair med meg, men han kom til en klubb og visste ikke hvor spillerne spilte på banen. Jeg mener at hvis man kommer til en klubb som manager, så må du gi spillerne humør. Han gjorde det stikk motsatte, og iverksatte ting som spillerne ikke likte. Det var mye rart som skjedde, forteller Riise.

– Alt ble skylt ned i do

Og fortsetter: 

– Under Martin Jol og René Meulensteen hadde vi et system og en visjon. Alt det vi hadde jobbet med de siste fem årene ble bare kastet vekk. Fulham hadde egne systemer, men alt ble bare skylt ned i do.

Riise opplevde selv merkelige episoder med Magath.

– Vi hadde taktikktreninger hvor vi spilte elleve mot elleve i 45 minutter. Magath sa ingenting underveis. Vi bare spilte rett på. Det var veldig rart, sier han.

Riise har også blitt fortalt om lignende opplegg denne sesongen.

– Jeg snakket med noen av spillerne etter tapet for Derby. Etter at de kom tilbake til London, så hadde de lagmøte klokken 22.30 på kvelden. Så var det en times løpetrening morgenen etter, før det var ny trening klokken 14.30. Det er å straffe spillerne, sier han.

Riise håper gamleklubben kan reise seg, men er klar på at det må en skikkelig helomvending til.

– Jeg liker ikke å si stygge ting om Fulham. Jeg var der i tre år og klubben vil alltid ha en plass i hjertet mitt. Men nå må ting endres radikalt der, sier 33-åringen.