Lise Marie er født som gutt – slik skal hun bli fullstendig kvinne

20-åringen reiser til Spania for å fjerne adamseplet. Se klippet fra «Født i feil kropp»!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lise Marie Oppedal (20) er en av fjorten personer som er med i TV 2s dokumentarserie «Født i feil kropp».

Hun er født biologisk gutt, men har fra barndommen følt seg som en jente.

Kledde seg ut

Da hun var 17 år gammel fortalte hun foreldrene sine at hun ikke ville leve som gutt lenger. Da hadde hun hatt noe svært vanskelige ungdomsår bak seg.

Nå gjør hun alt hun kan for å bytte kjønn fullstendig, fra mann til kvinne.

– Jeg er en kvinne født i en manns kropp, nå går jeg til utredning på Rikshospitalet for kjønnsbekreftelse. Gjennom hele barndommen har jeg har alltid følt meg som en kvinne. Da jeg var liten og skulle kle meg ut var jeg alltid jente – alltid Pippi Langstrømpe, sier hun i dokumentaren som sendes i kveld. 

Ble mobbet

For Lise Marie var selve barndommen grei, men de virkelige problemene kom på ungdomskolen.

– Da var det ikke så gøy lenger. De kunne være skikkelig stygge med meg. De var fysisk og psykisk stygge med meg. Jeg var ikke en av de kule, for å si det sånn. Jeg kom meg igjennom det, men det var ikke lett. Jeg har alltid vært deprimert, for jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre, eller hvordan jeg kunne bli jente. Jeg visste ingenting. Jeg bare holdt det skjult, sier hun åpenhjertig til TV 2.

Lise Maries far, Erling, har kjempet en lang kamp for å få slutt på mobbingen på skolen.

– Det begynte på barneskolen og vi var hos rektor flere ganger. De sa at de ikke hadde noe mobbeproblem. Det gikk så langt at jeg ringte til byråden og sa at jeg politianmelder Bergen kommune, og skolen, hvis ikke dere gjør noe. Dagen etter kom det et team ut på skolen, og rektor var skuffet og såret fordi jeg hadde gått bakveien. Men da skjedde det noe, sier han.

Bli mer feminin

Nå sparer Lise Marie til ansiktsoperasjoner for å kunne bli mer kvinnelig i fjeset. 

– Jeg skal reise til Spania og ta adamseplet. Så skal jeg i tillegg også ta nesefeminisering. I stedet for et stort snyteskaft skal den bli feminin og mindre, sier hun og viser frem nesen i profil.

Lise Marie har alltid hatt et tett bånd med moren Hilde. Hun setter stor pris på åpenheten, selv om det har vært vanskelig å fortelle det hjemme.

– Hun var redd for at vi skulle bli sinte, det er det hun har sagt. Men vi har alltid hatt et godt forhold og vi har kanskje hatt et type mor og datter-forhold opp gjennom årene, uten at jeg helt visste det da, sier Hilde.

Se «Født i feil kropp», på TV 2 mandag kl. 21.40!