«Venner for livet»-stjernen advarer mot Emmy-alkohol

– Det er en stor felle, sier Matt LeBlanc som er nominert til sin sjette Emmy.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den amerikanske skuespilleren Matt LeBlanc (47), best kjent som Joey Tribbiani i «Venner for livet», er nominert til sin sjette Emmy-pris.

De tre første nominasjonene fikk han for serien «Venner for livet», mens han tre år på rad har blitt nominert for hans nyeste komiserie «Episodes».

LeBlanc har aldri vunnet en Emmy, og gjør sitt aller beste for å beholde roen før den prestisjefulle utdelingen finner sted i Los Angeles natt til tirsdag.

– Jeg prøver å la det være som en hvilken som helst dag. Når man sitter i salen og kategorien man er nominert i blir lest opp, begynner man å svette og føle seg ubehagelig. Jeg prøver å utsette alt det der til de siste sekundene, sier han til SNTV.

TV2.no følger Emmy-utdelingen natt til tirsdag!

Advarer mot alkohol

Han innrømmer dog at det er vanskelig å la nervene hvile, men anbefaler ingen å drikke mye alkohol før showet.

– Det er en stor felle. Når man kommer dit tenker man «jeg får vel ta en drink for å roe nervene», men så kommer man kanskje opp på scenen og driter seg ut, sier han og ler.

Spiller seg selv

I Showtime-/BBC-komiserien «Episodes» spiller LeBlanc en overdreven versjon av seg selv. Det er masse «Venner for livet»-referanser, og karakteren har jevnlig tilfeldig sex som ødelegger både vennskap og ekteskap.

«Episodes» har karakteren 73 av 100 på nettstedet Metacritic, som samler opp anmeldelser fra hele USA og lager en snittkarakter.