Hamilton hevder stallkollega kjørte på ham med vilje

Han sa i realiteten «Jeg gjør det for å understreke et poeng».

Bli med på galskapen. Se alt av engelsk fotball.
Klikk her for å bestille det riktige abonnementet for deg før seriestart!

Kampen om verdensmestertittelen i Formel 1 ble tatt til nye høyder i søndagens Belgia Grand Prix. Det dårlige forholdet mellom Mercedes-sjåførene Nico Rosberg og Lewis Hamilton ble åpenlyst illustrert under løpet på Spa-banen.

– Gjorde det med vilje
På den andre runden kjørte Rosberg inn i hjulet til Hamilton slik at det punkterte.

– Nico traff meg. Nico traff meg, ropte Hamilton på radioen.

Briten karret seg etter hvert inn til pit stop, men måtte bryte løpet på runde 39 av 44 grunnet en rekke problemer med bilen.

Daniel Ricciardo (midten) vant Formel 1-løpet på Spa-banen. Nico Rosberg (t.v) tok andreplassen foran Valtteri Bottas. REUTERS/Yves Herman
Daniel Ricciardo (midten) vant Formel 1-løpet på Spa-banen. Nico Rosberg (t.v) tok andreplassen foran Valtteri Bottas. REUTERS/Yves Herman

Rosberg suste inn til andreplass i løpet og drar med det i fra i toppen av VM-sammendraget. Etter løpet var Hamilton tydelig opprørt etter å ha snakket med stallkollegaen.

– Vi har akkurat hatt et møte om det, og han sa han gjorde det med vilje. Han sa han kunne ha unngått det. Han sa i realiteten «Jeg gjorde det for å understreke mitt poeng», sa Hamilton på pressekonferansen etter løpet.

– Jeg kjørte svingen slik jeg pleier, det var min linje... Jeg er ikke sikker på hvorfor han kjørte på meg, men han reiser nok herfra godt fornøyd, sier Hamilton.

Selv forklarer Rosberg søndagens hendelse som et uhell.

– Det var et løpsuhell. Det er den beste måten å forklare det på, og det var slik dommerne så det, sier Rosberg til formula1.com.

Se video av sammenstøtet øverst på siden! (Video med tillatelse fra Viasat)

En lang rekke uenigheter
Søndagens hendelse føyer seg inn i rekken av uenigheter mellom Mercedes-duoen. Ifølge Daily Mail skal Hamilton nesten ha krasjet med Rosberg under løpet i Bahrain i april. I Spania en drøy måned senere gikk Hamilton mot lagets ordre da han endret «motormodus». Hamilton vant med det løpet foran Roseberg.

24. mai toppet det hele seg da Rosberg krasjet med vilje under kvalifiseringen for å hindre Hamilton i å sette en raskere tid. Rosberg endte opp med å vinne løpet fra «pole position» foran Hamilton. Etter dobbeltriumfen for Mercedes nektet Hamilton og Rosberg å ta hverandre i hånden.

Lauda langer ut mot Rosberg
Teamsjef i Mercedes, Toto Wolff, var opprørt over at laget gikk glipp av muligheten til dobbeltseier under søndagens løp i Belgia.

– Det har vært en klar filosofi at førerne skal få lov til å kjøre, men regel nummer én er: «ikke kjør på hverandre». Å se slik kontakt tidlig i løpet, er en uakseptabel risiko å ta på banen. Det kan og vil ikke skje igjen, sier teamsjef Toto Wolff i Mercedes.

Formel 1-legenden Niki Lauda er for øyeblikket inne som styreleder i Mercedes-laget. Han var ikke videre imponert over oppførselen til Rosberg.

– Vi hørte hva Nico mente og hva Lewis mente. Vi hørte på alt sammen. Det endret ikke min mening. Det var Nicos skyld. Og hvorfor på andre runde? Og det var det. Det var møtet, sier Lauda i et intervju med Sky Sports.

– Hva mente de?

– Nico mente han var i sin rett. Det syns ikke jeg han var. Lewis sa at han i alle fall ikke gjorde noe galt. Diskusjonen fortsetter. Men nå går vi hjem, kjøler oss ned og tenker oss om

– Er det nå en kjølig atmosfære mellom de to?

– Det vil jeg si, ja.

PS: Rosberg sitter på toppen av VM-sammendraget med solide 29 poeng ned til Hamilton på andreplass med sju løp igjen.