KLAR FOR LIVERPOOL: Mario Balotelli har signert og returnerer til Premier League.
KLAR FOR LIVERPOOL: Mario Balotelli har signert og returnerer til Premier League.

Balotelli har signert: – Han er et talent i verdensklasse

Mario Balotelli har signert for Liverpool. Meningene blant fansen er delte.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Bli med på galskapen. Se alt av engelsk fotball.
Klikk her for å bestille det riktige abonnementet for deg før seriestart!

En av sommerens store sjokkoverganger er et faktum. Urokråka Mario Balotelli har skrevet under for Liverpool.

Den tradisjonsrike engelske Premier League-klubben bekreftet overgangen på sine nettsider. Stjernespissen ankom Melwood for den medisinske sjekken og sluttforhandlingene om sin personlige kontrakt fredag.

Ifølge Liverpool Echo betaler Anfield-klubben 160 millioner kroner til AC Milan i overgangssum. Han får draktnummer 45 i Liverpool.

– Liverpool er en av de beste lagene i England, og fotballen som spilles her er veldig god. Det er et glimrende lag med unge spillere, og det er derfor jeg kom hit, sier Balotelli til klubbens nettsider.

– Et talent i verdensklasse

Manager Brendan Rodgers er naturlig nok henrykt med signeringen.

– Denne overgangen representerer en stor verdi for klubben, og jeg tror vi har gjort en veldig smart handel her, sier han.

– Det er ingen tvil om Marios evner. Han er et talent i verdensklasse, og en som til å være så ung har masse erfaring på høyeste nivå. Han har scoret mål i Premier League, Italia, Mesterligaen og for landslaget, sier Liverpool-manageren.

– Meningene er delte
Daglig leder i Liverpools norske supporterklubb, Tore Hansen, forteller at meningene er delte blant fansen etter Balotelli-kjøpet.

– Blant fansen er meningene delte, fordi Balotelli er en omstridt spiller. Men han er en relativt ung spiller, og på sitt beste så er han blant de beste i verden. Balotelli har fremdeles alderen på sin side, og sånn sett kan Liverpool få penger igjen for ham dersom han ikke lykkes de neste årene, poengterer Tore Hansen.

Verken José Mourinho, Roberto Mancini eller Italias tidligere landslagssjef Cesare Prandelli maktet å få ut det beste av Balotelli over tid.

– Frykter oppførselen
Tore Hansen håper Balotelli ikke skaper unødvendige problemer for Rodgers.

– Brendan Rodgers har bygget opp en spillertropp som fløy gjennom forrige sesong med guts og vilje. Personlig frykter jeg at Mario Balotelli kan ødelegge det hvis spissen selv ikke lykkes, og hvordan oppførselen da kan slå ut internt i gruppen. Men får Brendan orden på hodet hans, så kan det jo bli gull. Overgangssummen skremmer jo ingen, påpeker Hansen.

Dersom Balotelli bidrar med scoringer og gode prestasjoner på Anfield, tror Hansen at den omstridte angriperen kan bli en populær skikkelse blant Liverpools trofaste supportere.

– Balotelli er Liverpool-supporter
– Jeg husker at Balotelli selv sa på en pressekonferanse før han gikk til Manchester City at han var Liverpool-supporter. Og så nekter Balotelli å snakke med The Sun, minner Hansen om, før han legger til:

– Jeg tror generelt sett at Liverpool-fans elsker karakterer på banen og som er litt annerledes. Så lenge Balotelli presterer på banen, så tåler vi litt eksentrisitet. Men Balotelli må prestere, og ikke drive med tull og tøys på banen. Da vil det bli slått ned på, understreker Tore Hansen.