Den er 34 år - men helt som ny

Slike muligheter dukker ikke opp ofte.

Den gamle Hondaen er så og si ubrukt - etter 34 år.
Faksimile fra finn.no
Den gamle Hondaen er så og si ubrukt - etter 34 år. Faksimile fra finn.no

Rundt 400.000 nordmenn kjøper bruktbil hvert eneste år.

Da er som regel kilometerstanden et svært viktig parameter.

Det er svært få bruktbiler – i alle fall om vi ser bort fra demobiler og lignende. som har en kilometerstand på under 10 000 km.

Det er nok heller ikke til å komme fra at et fåtall av bruktbilene som omsettes er vesentlig over 30 år gamle.

Slik sto VW Bobla i 32 år

Helt unik kombinasjon

Om man kombinerer denne alderen og kilometerstanden, sitter man igjen med en ganske unik match, hvor kun et svært begrenset fåtall av biler passer inn.

I alle fall om vi også holder helt eksotiske og super-eksklusive biler unna – og holder oss til alminnelige folkebiler.

Nå har det imidlertid dukket opp en slik bil på finn.no.

Da i form av noe så folkelig som en Honda Civic. Vinrød, med lyst interiør og automatgir.

Kun 6300 km! 

Kun 6300 kilometer er klokket inn på speedometeret etter 34 år. Det er sjelden at man kan bruke betegnelsen "ny" på en så gammel bil - men det bør vi kunne gjøre her.

For de få kilometerne bilen har rullet ser ut til å ha vært av det svært skånsomme slaget. Dette er rett og slett en unik tidsmaskin.

Se hele annonsen og alle bildene her:

Nyhet i 1980

Honda Civic ble lansert første gang i 1972. Akkurat bilen som her selges, er av andre generasjon Civic, som kom nettopp i 1980. Den var noe større og mer kantete i designet enn sin forgjenger, men ellers ganske lik.

Man kunne velge mellom to motorer. En 1,3-liter på 55 hk og en 1,5-liter på 67 hk. En av nyhetene på denne Civic var at de ble levert med såkalt CVCC-teknologi. Det vil si at motoren hadde tre ventiler per sylinder. En stor nyhet i 1980.

Men denne modellen fikk et ganske kort liv. For allerede i 1983 viste Honda fram en helt ny Civic.

Civic Tourer: Du tror det nesten ikke før du får se det!

Pent interiør

Men den som nå selges er definitivt av den gamle, klassiske Civic-generasjonen.

Bilen har vært eid av samme dame som hentet den ut hos Honda-forhandleren for 34 år siden. Hun har altså brukt den særdeles lite, og bildene fra interiøret sier sitt om forsiktig bruk.

Den ser rett og slett helt ny ut der også, nesten så beskyttelsesplasten skulle vært på helt til bildene ble tatt. Den har heller ikke vært omlakkert utvendig.

Ikke som bruksobjekt

Prisene på slike biler som har gått så kort er vanskelig å fastsette. Eieren har helt sikkert fundert mye på hva som kan være riktig pris. Så gjenstår det å se om noen er villig til å betale 90.000 kroner for den gamle sjarmøren.

Men det er forresten ikke bare å komme med pengene. "Bilen selges ikke som bruksobjekt, kun overtagelse for samler eller som utstillingsobjekt", står det i annonsen.

Hva er verst for en bruktbil - alder eller kilometer?

Nostalgiske minner

Da er målgruppen helt klart begrenset. Men heldigvis har  også de hverdagslige japanerne sin tilhengerskare, og blir tatt vare på de også.

Kanskje vekker dette nostalgiske minner hos noen som hadde nettopp en slik Civic som sin første bil. Da er dette en unik mulighet til å gjenoppleve den, tilsynelatende helt god som ny.

Denne BMW-en er rene tidsmaskinen

Stig på - føl deg som i 1976!