HERJER MED VERDENSELITEN: Phillip Sjøen (t.v.) vant begge rennene i japanske Hakuba denne helgen. Daniel-André Tande bokførte en andre- og tredjeplass.
Foto: Norges Skiforbund / NTB scanpix
HERJER MED VERDENSELITEN: Phillip Sjøen (t.v.) vant begge rennene i japanske Hakuba denne helgen. Daniel-André Tande bokførte en andre- og tredjeplass. Foto: Norges Skiforbund / NTB scanpix

Sensasjonsguttene Sjøen og Tande fortsetter å imponere

– En helg som mangler sidestykke i norsk hopphistorie, sier Clas Brede Bråthen til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Bli med på galskapen. Se alt av engelsk fotball.
Klikk her for å bestille det riktige abonnementet for deg før seriestart!

Snø og minusgrader er noen måneder unna, men det er lenge siden norsk hoppsport har hatt så mye vind i seilene. 

Stortalentet Phillip Sjøen (18) noterte natt til søndag sin andre strake seier i sommer Grand Prix i Japan. Han var overlegen med to svev på 129 og 134 meter. Sjøen vant med hele 14,3 poeng ned til andremann - lagkompis og landsmann Daniel-André Tande (20).

– En drøm gikk i oppfyllelse her. Det betyr mye for meg at jeg har hoppet på dette nivået de siste ukene, og det hele blir komplett med min lagkompis Daniel her. Det er en fantastisk følelse å ha på seg den gule ledertrøyen. Vinteren er fremdeles langt unna, men jeg vil konkurrere i Hoppuka og VM, sier en strålende fornøyd Sjøen til Det internasjonale skiforbundets (FIS) hjemmesider.

– Sensasjonelt bra
Gleden og entusiasmen er stor i ledelsen av norsk hoppsport. Sportssjef Clas Brede Bråthen omtaler helgens resultater som oppsiktsvekkende og sensasjonelle.

– Det er litt vanskelig å summe seg. Vi har akkurat opplevd en helg som mangler sidestykke i norsk hopphistorie. Vi har fire pallplasser av fire mulige. Phillip imponerer med to seire. Det Daniel gjør er like oppsiktsvekkende fra vårt ståsted. Det er sensasjonelt bra, sier Bråthen til TV 2.

– De er to hoppere med ubeskrevne blad som har dominert de siste ukene. Sist det skjedde må vi ta med navn som Anders Jacobsen og Gregor Schlierenzauer for å sette det i riktig perspektiv.

OL-TURIST: Daniel-André Tande ble tatt ut til OL i Sotsji til fordel for Tom Hilde, men 20-åringen fikk ikke hoppe i konkurranse under lekene. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
OL-TURIST: Daniel-André Tande ble tatt ut til OL i Sotsji til fordel for Tom Hilde, men 20-åringen fikk ikke hoppe i konkurranse under lekene. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– De kan bli verdens beste
Det er imidlertid ikke bare i rennene i japanske Hakuba at de norske hopperne har imponert i sommer. Sjøen leder Grad Prix-cupen sammenlagt, mens Tande og Andreas Stjernen følger på henholdsvis tredje- og fjerdeplass etter solid hopping.

– Da vi gikk inn i sommersesongen, var vi realister nok til å innrømme at vi ikke drømte om resultater som vi har fått nå. Vi hadde ikke drømt om tre nordmenn blant de fire beste i sommer Grand Prix. I tillegg leder vi nasjonskonkurransen med nesten 300 poeng. Når vi ser dette, er det nesten sånn at vi må klikke på resultatlisten flere ganger for å finne feilen, sier Bråthen.

Og sportssjefen er ikke beskjeden på TV 2s spørsmål om hva vi kan vente oss av duoen i de kommende årene.

– Jeg tror begge to kan bli verdens beste skihoppere. De har dokumentert det. Philip har vist at han har kvalitet til det. Det har også Daniel selv om han ikke har vunnet ennå, sier Bråthen.

Til vinteren skal plast byttes ut med snø når verdenseliten skal kjempe om verdenscuppoeng. Bråthen er klar på at han tror de norske ungguttene vil bite fra seg - også i Hoppuka og VM.

– Sånn som de hopper nå, er det liten tvil om at begge kommer til å være med. De kommer til å sette preg på rennene, sier Bråthen.