– Jeg har fått så mye kjeft av eksperter

Kåre Ingebrigtsen var fornøyd med at Rosenborg holdt nullen på Lerkendal.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Bli med på galskapen. Se alt av engelsk fotball.
Klikk her for å bestille det riktige abonnementet for deg før seriestart!
NILS ARNES PLASS: Nils Arne Eggen ble hedret foran kampen mot Sarpsborg. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
NILS ARNES PLASS: Nils Arne Eggen ble hedret foran kampen mot Sarpsborg. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Rosenborg - Sarpsborg 08 2-0:

Etter en uke med mye bråk på Lerkendal i kjølvannet av boken til Nils Arne Eggen, var det fotball som skulle stå i fokus. Sarpsborg 08 stod på motsatt side på Lerkendal søndag kveld, men før kampen ble nevnte Eggen hedret med en egen plass utenfor Lerkendal.

Se reportasje med Eggen i videovinduet nederst i saken.

På banen var Sarpsborg aldri i nærheten av å tukte Rosenborg og når Alexander Søderlund viste teft foran mål to ganger endte det med Rosenborg-seier.

– Formen er bra, men det er ikke min beste kamp i år. Jeg scorer mål da, sier Søderlund til CMore etter kampen.

SØDERLUND DOBBEL: Alexaner Søderlund kunne juble etter kampen mot Sarpsborg. Spissen avgjorde kampen med sine to scoringer. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
SØDERLUND DOBBEL: Alexaner Søderlund kunne juble etter kampen mot Sarpsborg. Spissen avgjorde kampen med sine to scoringer. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Med seieren er Rosenborg på vei inn i medaljekampen. Det gleder Rosenborg-trener, Kåre Ingebrigtsen.

– Vi skal være med å sloss om medaljer hele veien inn vi, sier Ingebrigtsen til CMore etter kampen. 

Han var ekstra glad for at laget hans holdt nullen.

– Jeg har fått så mye kjeft av eksperter at det var greit å holde nullen i dag. Vi vet at vi alltid scorer mål og når vi da holer nullen, så vinner vi fotballkamper, fortsatte Ingebrigtsen.

Søderlund pirket ballen i mål

Det var lite som skjedde i starten av kampen, men etter elleve minutter fikk Rosenborg kampens første sjanse. Alexander Søderlund fikk ballen innenfor sekstenmeteren. Etter noe klabb og babb fikk spissen avsluttet, men skuddet lignet mer en sleiv som gikk utenfor.

Da var spissen mer på hugget etter 29 minutter. Pål André Helland slo inn fra Rosenborgs høyreside og på første stolpe snek Alexander Søderlund seg foran Sarpsborgs midtstopper og pirket ballen i mål. Et skikkelig spiss-mål av RBK-angriperen og det tolvte fulltrefferen for sesongen.

Etter målet dabbet det noe av på Lerkendal, før hjemmelaget satt inn en sluttspurt rett før pause. Både Helland og Mike Jensen fikk hver sin gode skuddmulighet, men ingen av dem klarte å utnytte muligheten.

Dermed stod det kun 1-0 til Rosenborg ved pause.

Nytt Søderlund-mål

Trønderne preget kampen også i 2. omgang og kunne fort ha økt etter 56 minutter. Jonas Svensson fant Søderlund inne i feltet som stusset ballen videre til Jørgen Skjelvik som på uforklarlig vis satt ballen utenfor stolpene.

Det var Rosenborg som styrte spillet etter pause, uten at de skapte de største muligheten foran Sarpsborgs mål. 

Men så slo Søderlund til igjen. Etter 80 minutters spill fikk Rosenborg corner, som ble slått inn mot første stolpe. Der stod Søderlund, som enkelt kunne stusse ballen i mål og dermed punkterte kampen på Lerkendal.

Rett før slutt rullet Rosenborg opp et nytt angrep. Lekkert samspill mellom Søderlund og Jensen endte med at Jensen fikk avslutte på sekstenmeter, men ballen gikk like utenfor Sarpsborgs mål.

Dermed endte det 2-0 på Lerkendal.