Frisparkperle sendte Odd inn i gullkampen

– Det var veldig enkelt, sier Storbæk etter drømmescoringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Bli med på galskapen. Se alt av engelsk fotball.
Klikk her for å bestille det riktige abonnementet for deg før seriestart!
START JUBEL: Espen Børufsen og resten av lagkameratene jublet for scoring på Skagerak Arena. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
START JUBEL: Espen Børufsen og resten av lagkameratene jublet for scoring på Skagerak Arena. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Odd - Start 4-1:

Med fire strake seire i Tippeligaen er Odd for alvor med i sølvkampen med sin 2. plass allerede før søndagens kamp mot Start.

Etter å ha tatt sin femte strake seier var stemningen stor på Skagerak Arena. Spesielt etter Håvard Storbæks nydelige frisparkperle som sendte hjemmelaget opp i en 2-1 ledelse. Innbytterens inntreden var vendepunktet for hjemmelaget, som nå puster Molde i nakken.

Se alle høydepunktet i videovinduet øverst i saken. 

Storbæk mener at Molde nå må være målet for Odd-spillerne. 

– Molde er et sterkt lag, men det er dem vi må sikte mot. At vi jager dem. Ellers kan det snike seg inn en tilfredshet om at det ikke gjør noe om å tape en kamp, siden vi har den luke vi har. Vi må heller prøve å tette den som vi har opp til Molde, sa Storbæk.

Fagermo er litt mer lavmælt når det snakkes om Molde og gullsjanser.

– Luken er for stor og Molde er for gode. Vi skal jobbe hardt med Strømsgodset og Rosenborg om å vinne den kampen der, sa Fagermo til CMore etter kampslutt.

Start best i 1. omgang

Selv om Odd gikk seirende ut av duellen, var det Start som kom best i gang på Skagerak Arena. Etter tolv minutters spilte Zlatko Tripic  Espen Børufsen gjennom på Starts venstrekant. Innlegget fra Børufsen var ikke godt, men snek seg rett i mål ved første stolpe. En enorm keepertabbe av André Hanssen i Odd-målet. 

Etter keepertabben tok Odd mer kontroll over kampen og styrte spillet, men Start viste flere ganger at de var farlige på kontringer. Odd klarte ikke å produsere de største mulighetene.

Mot slutten av omgangen viste Start kontringsstyrke da Espen Hoff fikk ballen inne på Odds banehalvdel. Angriperen brukte ro og serverte Ernest Asante ballen da han kom på et flott løp på høyresiden. Alene med keeper sleivet midtbanespilleren ballen like utenfor.

– Det er en trygghet

Dermed stod det 0-1 til pause. Den ble brukt godt av Odd. Til 2. omgang brukte Dag Eilev Fagermo to bytter. Ut gikk Fredrik Oldrup Jensen og Emil Jonassen. Inn kom Bentley og Håvard Storbæk.

Byttene ga hjemmelaget en ny giv og allerede seks minutter ut i omgangen skapte Odd sin hittil største sjanse. Et lekkert en touch-spill foran Starts sekstenmeter ble avsluttet av Herolind Shala. Skuddet gikk like over mål for den formsterke spissen. 

Så skulle innbytterne presentere seg på Skagerak Arena. Etter 57 minutter spill slo Storbæk inn et innlegg fra høyresiden. På bakerste stolpe stod Bentley helt umarkert og kunne enkelt heade ballen i mål. Lagene var like langt på Skagerak Arena. 

– Det er en trygghet for Dag Eilev, det er ikke første gangen i år at en innbytter har kommet inn å snudd kampen for oss, fortsatte Storbæk.

– Det var veldig enkelt

Etter 75 minutter spilt skulle imidlertid Storbæk vise at Fagermo gjorde et glimrende grep i pausen. Odd fikk frispark på 20 meter, og frisparket skrudde Storbæk rett i krysset. En skikkelig frisparkperle av innbytteren.

– Det var veldig enkelt, sa frisparkskytteren etter kampen. 

Start skapte lite i 2. omgang, og etter 87 minutter punkterte Frode Johnsen kampen for hjemmelaget. Hjemmelaget fikk corner som Thomas Grøgaard slo inn i feltet. Der raget selvsagt Frode Johnsen høyest og stanget inn 3-1 for hjemmelaget.

Nå raknet det fullstendig for Start. Etter 90 spilte minutter økte Johnsen ledelsen med et nytt vakkert hodestøt.