Oprah Winfrey (60), Taylor Swift (24), Hillary Swank (40) og Justin Timberlake (33) er bare noen av stjernene som har dynket seg i isvann for en god sak.

ALS Association i USA lanserte tidligere i sommer «Ice Bucket Challenge» for å øke oppmerksomheten rundt den kroniske nervesykdommen ALS. Nå har også God kveld Norge-programleder Dorthe Skappel kastet seg på bølgen.

Grusomt kaldt

I lørdagens God kveld Norge heller hun en bøtte med iskaldt vann over hodet!

- Det var helt grusomt kaldt, men det verste er å gå og vente på at isvannet skal flomme over hodet og kroppen på en, sier Dorthe til TV 2.

Bekymret for at noe skulle gå galt

I videoen øverst i artikkelen kan du se Dorthes vannstunt. En rimelig kald opplevelse.

- Det er litt spesielt å riste isbiter ut av designerkjolen når man er ferdig med sending. Jeg gruet meg veldig, men det var ikke verre enn å isbade med Trond Espen Seim. Jeg var mest bekymret for designerkjolen, rådyre kameraer og å skli ut av skjermen, slik at vi måtte gjøre det om igjen.

Utfordrer tre norske kjendiser

Utfordringen går ut på at man skal dynke seg i en bøtte isvann, og nominere tre andre til å gjøre det samme. Vedkommende må da gjøre dette innen 24 timer. 

- ALS er en forferdelig sykdom som det er viktig å sette fokus på. Samtidig var dette et morsomt stunt, og spennende å se om de jeg utfordrer tar dette videre.

Dorthe utfordrer tre kjente nordmenn.
Hvem det er kan du se i God kveld Norge på lørdag kl. 22.15.