Her snakker vi tøff og slitesterk pickup - som duger til mer enn bare jobbkjøring.
Her snakker vi tøff og slitesterk pickup - som duger til mer enn bare jobbkjøring.

Her kan du både jobbe - og ha det moro

Pickup er to biler i ett.

Benny Christensen er Brooms bilekspert.

I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Heisann! Jeg er 17 år gammel gutt! Vurderer å spleise med fatter'n på en Nissan Navara 2008-modell. Gått 68.000 km. Vi bor på gård og er derfor kjekt med pickup! Bli mye offeoad-kjøring også. Hva tror du om bilen? Andre merker å anbefale? Erfaringer?Takker for konstruktive svar!

 

Benny svarer: 

Heisann! Nissan Navara er slett ikke noe dårlig pickup-valg - det gjelder bare å velge riktig type og årsmodell.

Mellom 2002 og 2006 hadde de nemlig en serie biler hvor motorhavari forekom hyppig. Det som skjedde var at veivaksel og råder ofte kom ut av motorblokka. Det er både dumt, dyrt og kjedelig. Dette skjedde på den med motor på 133 hk.

Går man for en nyere bil, slik som du har sett på - så styrer man elegant unna de problemene.

Jeg vet at det har vært noe feil på airbager og at hjullagrene foran kan gå, men ellers er vel det meste her velkjent Nissan-kvalitet. Det vil si mer eller mindre skuddsikkert.

Dette må du sjekke

Selvfølgelig må slitedeler som bremser hjuloppheng og forstilling sjekkes. En ekstra nøye titt under bilen anbefales også, da disse  ikke alltid kjører der det er vei.

Selvfølgelig er god servicehistorikk og en fersk EU-kontroll også en fordel. Har bilen påmontert frontbøyle, større hjul etc. så pass på at dette er godkjent og ført inn i vognkortet.

De to andre opplagte alternativene til Navara er Toyota HiLux og Mitsubishi L200. Hvilken som er best får man vel aldri noe svar på. Diskusjonene raser på diverse forum - uten at jeg skal begi meg ut på å trekke noen bastant konklusjon.

Pickup på kinesisk: Ikke heeelt hva du tror ...

Fornøyde eiere

Mitt inntrykk er i alle fall at de aller, aller fleste som kjører nyere Navara er veldig fornøyd. Det er alltid betryggende.

Jeg har ikke veldig mye erfaring med kjøring av disse bilene selv. Men det virker som den innvendig plassen er noe bedre i Navara enn i HiLux, men at HiLuxen er et lite hakk foran når det gjelder offroad-kjøring.

Bile du har sett på har også en hyggelig kilometerstand og om den er i god stand og pen - så er jeg ikke redd for å anbefale kjøp her!

Ønsker deg lykke til med både en praktisk gårdsbil - og en fin moro-bil!

SE OGSÅ: De forsøker å krysse flomstor elv i gammel pickup

Stort arkiv


Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene i Spør Benny-seksjonen

LES OGSÅ: Du må jo betale i dyre dommer for rene vrak!