Silja våknet opp til denne avissiden

Kjæresten kjøpte en helside i VG for å fri.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Silja Bredeveien (38) trodde hun hadde forsovet seg og var egentlig litt irritert da hun sto opp onsdag morgen og tok på seg one-piecen.

Da hun kom ut i stua tenkte hun ikke så mye over rosebladene og de levende lysene. Det var dagen de hadde vært sammen i fem måneder, og Silja var vant til både blomster og romantikk i hverdagen.

Det var ikke før Silja kom til side 17 i VG at hun skjønte hvorfor dagen var helt spesiell.

«Kjære Silja Bredeveien. Vil du gifte deg med meg?»

Der var det et stort bilde av kjæresten Tony Heggelund med utstrakte armer med en glitrende giftering i, omgitt av røde hjerter med kjærlighetserklæringer og teksten «Kjære Silja Bredeveien. Vil du gifte deg med meg?».

Det var ikke mye tvil å spore i Silja da hun kastet seg rundt halsen på kjæresten og sa:

– Selvfølgelig vil jeg det!

I «God morgen Norge» sitt studio forteller Silja om det romantiske morgensjokket.

– Jeg var nesten på nippet til å bla over, for det var noe som ikke stemte. Og det var så snodig, for det var amerikanske terrorister på den ene siden og Tony på den andre siden, sier hun.

– Hadde vært flaut om hun sa nei

Kjæresten Tony satt utålmodig ved siden av henne og ventet mens hun sakte leste seg igjennom avisa.

– Hun brukte fryktelig lang tid før hun kom til side 17. Jeg håpte det ikke ble for mye av det gode for henne. Når hun kom dit var jeg nervøs, men reaksjonen var den jeg ønsket meg! Det hadde vært flaut om hun sa nei, for jeg har fått veldig mange spørsmål om hva svaret ble, forteller Tony.

Tony ønsker ikke å gå ut med hvor mye det kostet å kjøpe VG-helsiden, men avslører at det er snakk om flere tusen. I tillegg har han fått hjelp til å designe kjærlighetserklæringen.

– Jeg prøvde å tenke ut hva som kunne bli spesielt. Dette er jo ikke noe alle gjør. Planen var at hun skulle se annonsen på jobben. Men da var jeg redd hun ville få mange telefoner i forkant. Jeg skrudde derfor av telefonen hennes midt på natta, dro på bensinstasjonen og kjøpte avisa klokka fire om morgenen, lagde frokost og la fram avisen, forteller han.

Første «Tinder»-bryllup?

Paret møttes på sjekkeappen «Tinder» for fem måneder siden, og er nok blant de aller første bryllupene «Tinder» har skapt. Selve bryllupet har de foreløpig ikke rukket å planlegge, men begge gleder seg.

– Fra første dag jeg møtte henne, visste jeg at hun var den rette, sier Tony.