HERJET PÅ HJEMMEBANE: Paul Gascoigne gratuleres av Teddy Sheringham etter scoringen mot Skottland i EM i 1996. Foto: Neil Munns,Scanpix
HERJET PÅ HJEMMEBANE: Paul Gascoigne gratuleres av Teddy Sheringham etter scoringen mot Skottland i EM i 1996. Foto: Neil Munns,Scanpix

Comeback for «Gazza»

47-åringen kan komme til å snøre på seg fotballskoene på ny.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Bli med på galskapen. Se alt av engelsk fotball.
Klikk her for å bestille det riktige abonnementet for deg før seriestart!

Den tidligere fotballstjernen Paul «Gazza» Gascoigne har de seneste årene havnet mer og mer i søkelyset på grunn av negative hendelser knyttet til alkoholisme, men kan nå komme til å snøre på seg fotballskoene på ny.

Les også: Sjokkdokumentar om Gazza: – Jeg kommer til å drikke igjen
Les også: Ingen vet hvor «Gazza» er

BLANT DE MEST BERØMTE BILDENE: Dette bildet av Vinny Jones og Paul Gascoigne fra 1989 er ett av fotballhistoriens mest berømte. Foto: D.Mirror/Scanpix
BLANT DE MEST BERØMTE BILDENE: Dette bildet av Vinny Jones og Paul Gascoigne fra 1989 er ett av fotballhistoriens mest berømte. Foto: D.Mirror/Scanpix

47-åringen skal nemlig være klar for å spille fotball i Bournemouth's Sunday League, for klubben Abbey FC, skriver Daily Echo.

Sesongen starter neste måned, og ifølge lokalavisen kan mannen som en gang i tiden var engelsk fotballs dyreste fotballspiller komme til å debutere mot enten Rentech Repairs eller ARC Cleaning.

Gazza skal ha blitt overbevist til å signere for klubben av drosjesjåfør og Abbey-manager Chris Foster.

– Jeg har snakket med ham om det noen ganger, og selv om han har ledd av det så sa han ikke nei. For et par uker siden slapp jeg ham av ved leiligheten hans, og han spurte om jeg kunne dra i butikken og kjøpe noen sigaretter for ham, forteller Abbey FC-manageren og taxisjåføren Foster.

– Han skrev under der og da
Gazza, som har gjestet TV 2s Premier League-studio og besøkt sin gamle lagkamerat fra Tottenham-dagene Erik Thorstvedt, har en eventyrlig karriere bak seg. I tillegg til spill for ungdomsklubben Newcastle og Spurs, var han også proff i italienske Lazio og skotske Glasgow Rangers.

Hans siste sesonger på engelsk toppnivå var i Premier League for Middlesbrough og Everton mellom 1998 og 2002, før opphold i Burnley, kinesiske Gansu Tianma og Boston United (på nivå fire) fulgte. Måten han signerte for sin nyeste klubb for kan ikke akkurat sammenlignes med den gangen han ble Storbritannias dyreste spiller noensinne da Tottenham bladde opp £2,2 millioner (22 millioner kroner) i 1988.

– Da jeg kom tilbake etter å ha kjøpt sigaretter, så inviterte han meg inn og vi tok en prat. Jeg gav ham sigarettene og tok fram overgangspapirene samtidig. Han skrev under der og da, sier hans nye manager.

– Ambisjonen er å få ham med hver kamp
Gazza spilte sist profesjonelt for Boston United i 2004, men har de senere årene slitt med alkoholisme og personlige problemer.

– Hvis han føler at han er klar for å spille så kan han få spille hvor han vil - til og med i mål. Jeg har sagt at jeg skal legge terminlisten under døren hans, og har tilbud meg å plukke ham opp når han er klar til å spille. Jeg vet ikke hvor tilgjengelig han vil være.

– Ambisjonen min er å få ham med hver kamp. Han kan spille hver eneste kamp, eller han kan spille én. Det vil være en ære å ha ham involvert, sier Foster.

Les også: Ny sjokkvideo av Gazza: – Han satte kokain rett i beinet