TRUER OBAMA: I slutten av henrettelsesvideoen av James Foley, viser IS-bøddelen frem enda et amerikansk gissel og sier at de vil drepe ham hvis Obama forsøker nye angrep mot Den islamske stat. Foto: AP
TRUER OBAMA: I slutten av henrettelsesvideoen av James Foley, viser IS-bøddelen frem enda et amerikansk gissel og sier at de vil drepe ham hvis Obama forsøker nye angrep mot Den islamske stat. Foto: AP

Steven (31) kan bli neste drapsoffer

IS truer med å drepe enda en amerikaner i samme video som journalist James Foley ble halshugget i.

Mannen som Den islamske stat (IS) truer med at vil bli deres neste offer for halshugging, er den amerikanske journalisten Steven Joel Sotloff (31). 

Trusselen kommer i forbindelse med drapet på den amerikanske journalisten James Foley. Ekstremistgruppen IS publiserte tirsdag en video hvor Foley ble henrettet på en bestialsk måte. 

Videoen kom som et hevngjerrig svar til Obama etter amerikanske luftangrep rettet mot IS-terrorister.

I slutten av drapsvideoen står bøddelen ved siden av nok en fange. Gisselet står på kne, kledd i en oransje fangedrakt, slik som Foley.

– Livet til denne amerikaneren, Obama, avhenger av ditt neste valg, sier den maskerte bøddelen, som trolig er en jihadist fra Storbritannia.  

Forsvant sommeren 2013

Steven Joel Sotloff er en frilansjournalist som tidligere har skrevet for amerikanske Time magazine og rapportert for TV-kanalene CNN og Fox News.

Han har tilbragt flere år i midtøsten for å dekke utenrikspolitikk med base i Liberia.

Ei venninne av Sotloff, Anne Marloe, har uttalt at han snakker flytende arabisk og liker den islamske kulturen.

Sotloff vokste opp i Miami og studerte journalistikk ved University of Central Florida på begynnelsen av 2000-tallet.

Hans Twitter-konto var aktiv for siste gang 3. august 2013, dagen før han forsvant i Syria.

Sotloff krysset grensen fra Tyrkia til Syria 4. august og ble trolig kidnappet umiddelbart etter.

Obama holdt tyst

Onsdag holdt USAs president Barack Obama en tale hvor han uttrykte sitt raseri over henrettelsen av Foley og mot blodtørstige IS. Men Obama nevnte ikke Sotloff med et ord i TV-talen.

I en spontan underskriftskampanje for å få Obama til å gripe inn og forsøke å redde Sotloff har over 5000 mennesker undertegnet en protokoll i Det hvite hus.

Videoen er autentisk

Amerikansk etterretning, som har analysert henrettelsesvideoen, har konkludert med at videoen er ekte.

Den amerikanske journalisten James Foley forsvant nord i Syria i november 2012, da han frilanset for nyhetsbyrået AFP og GlobalPost.

Bilen han kjørte ble stoppet av fire væpnede menn i et kampområde som både regjeringsstyrker og opprørssoldater prøvde å ta kontroll over.