Ingen over - ingen ved siden. En Toyota er verdens mest solgte bilmodell.
Ingen over - ingen ved siden. En Toyota er verdens mest solgte bilmodell.

Denne bilen har satt ny verdensrekord

Men bakfra kommer en Ford så det suser ...

annonse

Verdens største, verdens raskeste, verdens ditt og verdens datt - det er mange trofeer som henger høyt i bilindustrien. Svært høyt.

Ikke så rart. Det er jo alltid godt å ha noe ekstra til markedsføringen - for å skille seg ut og selge flest mulig biler.

Og det er nettopp det dette handler om. Om å selge biler. Veldig mange biler også.

Nå er tallene for hvilke biler som er verdens mest solgte i fjor klare.

Toyota Corolla
Toyota Corolla

1. Toyota Corolla

Helt til topps og med en ny, sterk verdensrekord i antall solgte enheter i løpet av ett år, finner vi en bil som ikke lengre tas inn til Norge. Fordi den solgte for dårlig - paradoksalt nok. Nemlig Toyota Corolla.

I et totalmarked på ca 84 millioner biler i året, sto Toyota Corolla for 1.182.250 av dem - og slo dermed sin gamle rekord fra 2012 med en økning på 5,7 prosent.

Dette er verdens mest solgte bilmodell

Ford Focus
Ford Focus

2. Ford Focus

Det holdt til seier foran Ford Focus som faktisk økte enda mer - med 6,6 prosent og til slutt havnet på 1.099.049 biler når fjorårs-regnskapet var oppgjort.

Noen har kanskje også hørt at Ford selv reklamerer med at Focus er verdens mest solgte bil? Det er til å bli litt forvirret av - i alle fall når man forholder seg til disse tallene.

Det finnes nemlig flere måter å telle på. Noen biler finnes i mer enn en variant - beregnet på forskjellige markeder, men med samme navn.

Noen steder i verden heter det vi kjenner som Toyota Auris fortsatt Toyota Corolla osv.

Ford F-serie
Ford F-serie

3. Ford F-serie

Uansett: På tredjeplass finner vi en legende og en av verdens mest solgte biler gjennom alle tider. Nemlig pickupen Ford F-serie.

Den kan notere seg for 892.699 solgte biler i året som gikk.

Selger som varmt hvetebrød

Hyundai Elantra
Hyundai Elantra

4. Hyundai Elantra

Ikke så veldig langt bak - på fjerdeplass - finner vi en bil som ikke lenger selges i Norge, men som allikevel går sin seiersgang ute i den store vide verden.

Det er kanskje en overraskelse for mange at Hyundai Elantra selger mer enn for eksempel både VW Golf og Ford Fiesta? Men det gjør den. Med en fasit på 851.486 biler i 2013 er den ikke langt bak Ford F-serie.

Toyota Camry
Toyota Camry

5. Toyota Camry

Toyota Camry selges heller ikke i Norge lenger, men er veldig populær i blant annet USA. 791.815 biler er nok til å sikre en hederlig femteplass på antall solgte biler i fjor.

Topp 10: Verdens mest solgte biler gjennom tidene

Chevrolet Cruze
Chevrolet Cruze

6. Chevrolet Cruze

På sjetteplass finner vi første Chevrolet. Ikke et digert flak med V8-motor under et langt panser, men en firesylindret utgave av bilen som stammer fra Sør-Korea og som startet tilværelsen under navnet Daewoo Lacetti.

Senere ble den omdøpt til Chevrolet Cruze. Motoralternativene spenner mellom 1,4-liter og 2-liter - alle er rekkefirere. 734.656 solgte biler ble status.

VW Golf
VW Golf

7. VW Golf

På syvendeplass finner vi bilen som se siste årene har toppet denne statistikken med god margin her hjemme. Nemlig VW Golf. 732.342 biler ble tallet her. Av disse havnet 7000 i Norge.

Ford Fiesta
Ford Fiesta

8. Ford Fiesta

På 8. plass finner vi en annen klassiker og nok en Ford. Nemlig lille, sjarmerende Festa. Bilen som har vært en stor suksess for moderselskapet siden den så dagens lys første gang i 1976. 729.342 biler ble levert i fjor. Til sammen har mer enn 16 millioner Fiesta blitt produsert og den er med det nest mest solgte Ford-modell noensinne, etter F-serie.

Les vår test av Ford Fiesta her

Honda CR-V
Honda CR-V

9. Honda CR-V

Niendeplassen er det Honda som innehar. Ikke med Civic eller Accord, men med CR-V. 726.961 solte eiere kunne sette en ny slik bil i garasjen i fjor.

VW Golf
VW Golf

10. VW Polo

Sisteplassen på topp 10-listen er det nok en småbil som innehar. Det til tross for en tilbakegang fra 2012 på 4 prosent. Det er også den eneste bilen på denne listen som har hatt tilbakegang. Alle de andre har gått fram. Allikevel ble 678.395 biler det anstendige sluttresultat for VW Polo i 2013.

Er dette verdens første SUV?

Alle tall er hentet fra: Focus2Move

 

Laster inn forumet...