SPION: Bård Wiggen kunne enkelt følge Rosenborgs treninger i forkant av Champions League-kvalifiseringen mellom trønderne og FC København.
Foto: Tor Erik Schrøder  / SCANPIX .
SPION: Bård Wiggen kunne enkelt følge Rosenborgs treninger i forkant av Champions League-kvalifiseringen mellom trønderne og FC København. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX .

Spionerte på Rosenborg fra bilen

Bård Wiggen satt i bilen sin og så Rosenborgs treninger foran skjebnekamp.

Bli med på galskapen. Se alt av engelsk fotball.
Klikk her for å bestille det riktige abonnementet for deg før seriestart!

I 2010 kom det endelige tronskiftet i skandinavisk fotball.

Det var da Ståle Solbakkens FC København sendte Rosenborg ut av Champions League, og overtok posisjonen som Nordens ledende lag.

Etter at Rosenborg vant 2-1 på Lerkendal, skulle det hele avgjøres i returoppgjøret i Parken.

Assistenttrener spionerte fra bilen
Sykdom i familien gjorde at FCKs assistenttrener Bård Wiggen oppholdt seg i Trondheim i forkant av de to kvalifiseringskampene.

Med Nils Arne Eggen tilbake i trenerstolen i Rosenborg, kom også den ekstreme åpenheten tilbake.

«Det benyttet Wiggen seg av. Ingen ville ha hindret ham om han hadde spasert inn og stått på sidelinjen. Det gjorde han ikke. Wiggen tenkte at det ville være ufint. I stedet stilte han opp bilen på parkeringsplassen ved Sintef-bygget, på andre siden av veien som går langs treningsanlegget på Lerkendal», skriver Birger Løfaldli i boken «I skyggen av Eggen».

Fikk mye nyttig informasjon
Bak rattet fulgte Wiggen flere treninger, og han mener han fikk hentet ut mye informasjon som var viktig for danskene i kampforberedelsene.

«Når så mye står på spill, er det ikke smart å la det være mulig for assistenttreneren til motstanderen å se lagets treningsøkter», sier han i boken.

Da Wiggen i 2012 ble ansatt som assistenttrener for Per Joar Hansen, så var noe av det første han gjorde å få stengt treningsfeltet for innsyn.