Ida Fladen blir programleder i «Idol Jr»

28-åringen tror ingen «Idol»-barn kommer til å bli lei seg. Men hvis de blir det, står hun klar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ida Fladen (28) blir programleder for sangkonkurransen «Idol Jr». Når TV 2 tar en prat med henne mens hun venter på å bli sminket før årets høstlansering i Bergen, bobler 28-åringen nærmest over av glede over den nye jobben.

– Jeg er dødsglad! Skikkelig glad! Dette er virkelig drømmejobben. Jeg elsker «Idol» og jeg elsker barn, så det kunne ikke vært bedre, smiler hun.

Fladen, som i sommer har vært å se på skjermen i «Sommertid», har store forventninger til innspillingen av programmet, som begynner i høst. 

– Jeg gleder meg veldig til å møte barna og bli kjent med dem, jeg tror egentlig det bare blir veldig gøy. Jeg har planer om å virkelig engasjere meg i jobben og ta på meg rollen der jeg kan hjelpe barna så godt jeg kan så de får en god opplevelse og bare være all in.

Møt Ida Fladen og de andre TV 2-fjesene i vår direktesending fra den røde løperen kl. 19:30 tirsdag.

Håper at ingen barn blir lei seg 

Bak dommerbordet i «Idol jr» sitter de tidligere «Idol»-deltakerne Margaret Berger (28), Sandra Lyng Haugen (27), Aleksander With (27) og Alejandro Fuentes (26). Programlederen rose sine nye kolleger i skyene.

– Jeg er veldig glad for at det er akkurat de fire, de er alle gode og snille mennesker som kommer til å gi fire tilbakemeldinger! 

– I vanlige «Idol» ser vi at deltakere ofte kan bli veldig lei seg hvis de ikke går videre. Hvordan blir det å forholde seg til lignende situasjoner når det er barn involvert? 

– Vårt fokus skal jo være at alle har en positiv opplevelse. Så dette blir en litt annen måte å jobbe på enn i «Idol». Der vil man gjerne ha de sterke følelsene på godt og vondt, men det er ikke fokuset vi vil ha. Vi vil at det skal være lek og moro og gøy for alle. Og ikke fokus på tapere. Mer sånn «shit, du ble nummer 20 av mange barn, gratulerer»! Målet er jo egentlig at ingen skal bli lei seg på den måten. At det skal være gøy og en positiv opplevelse uansett hvor langt man kommer. 

Selverklært trøster

Skulle det allikvel være unge håpefulle som synes det er vanskelig og tøft å ikke gå videre til neste runde i sangkonkurransen, er Fladen i alle fall klar til å trøste og klemme. Ifølge henne selv, er det et spesielt talent hun har. 

– Jeg tror jeg er veldig god til å trøste! Jeg er en trøster. Det er jeg skikkelig god på. Og jeg har god kjemi med barn, så det tror jeg ikke skal være noe problem. Da er det bare å få dem over på andre tanker, barn er enkle sånn sett. Jeg tror det skal gå fint!  

– Hva tror du blir det mest utfordrende med jobben?

– Jeg tror det kan bli utfordrende å vie like mye oppmerksomhet til alle. Det å være litt bevisst på det, at man ikke får favoritter selv om noen kanskje trenger mer trøst og oppmerksomhet enn alle. Jeg ser for meg at vi kan snakke med barna og bli enige om at vi må fokusere på at alle er like viktige. Det er sikkert litt som å jobbe i en barnehage. Noen ganger tenker man sikkert «åh, han er ekstra søt», men det må man legge fra seg siden alle er like viktige.  

I «Idol jr» kan alle barn under 15 år være med, og programmet kommer på TV 2 onsdag 8. oktober.