«Shampo» Knutsen lover brutalt ærlig TV-serie om Vålerenga Ishockey

– Det kan nok komme noen ubehageligheter, sier den norske hockeylegenden om høstens TV 2 Zebra-serien.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Espen «Shampo» Knutsen (42) har vært trener for Vålerenga Ishockey siden 2006/07-sesongen, og tilbyr i høst et unikt innblikk inn i deres hverdag.

TV 2 Zebra-serien «Iskrigerne» har nemlig fulgt ishockeylaget gjennom ett år, og byr på et usminket møte med Oslo-laget.

– De har fulgt oss nå i ett år på så å si hver trening, alle kamper, hjemme hos spillerne ... hele tiden, egentlig. Man kommer helt innpå alle, sier han og lover en brutalt ærlig serie.

– Det er ikke noe filter, og det synes jeg er jævlig kult. Jeg tror det må være sånn for at det skal bli bra TV. Hvis man hadde filter hele tiden, hadde det ikke blitt noe moro.

Glemte kameraene og mikrofonene

«Shampo» forteller videre at spillerne var bevisste på at TV-teamet fulgte dem hakk i hel, men at de med tiden glemte både kameraer og mikrofoner.

– Du tenkte ikke over hva du sa. I kampens hete glemmer man i hvert fall mikrofonen. Det har sikkert blitt sagt mye dumt. Jeg har ikke sett noe selv ennå, så jeg vet ingen ting, men det er klart vi vet at vi har sagt mye dumt, sier han og humrer.

Har ikke sett en eneste episode

«Iskrigerne» har premiere 10. november, og «Shampo» innrømmer at premierenervene er der allerede.

– Litt engstelig er jeg jo, siden det er så mye man har sagt og gjort. Det kan nok komme noen ubehageligheter.

Til tross for at han ikke har sett en eneste episode, er han overbevist om at seerne får se og høre mye morsomt og noe trist.

– Det er situasjoner hvor vi har sparket noen som ikke er noe hyggelig, men så klart må man få med slike ting også. Og så er det sikkert masse drittslenging til dommere og egne spillere innimellom. Når man blir skikkelig forbanna, sier man ikke alltid de smarteste tingene.

– Har du spurt om få å se noen episoder før selve premieren?

– Nei. Jeg tør vel ikke, sier han lattermildt.

Håper på økt hockeyinteresse

Det er uansett ingen tvil om at han er glad over at det var nettopp hans Vålerenga som ble valgt ut til å få sin egen TV-serie, og han håper at serien vil bidra til å øke ishockeyrekrutteringen i Norge og interessen for ishockey.

– Vi har mange bra karakterer på laget vårt, og vi er hovedstadslaget også. Man vil se at det er en herlig kameratgjeng som er toppidrettsutøvere, sier Espen «Shampo» Knutsen til TV 2.

Kjenningsmelodien til «Iskrigerne» er laget av Kaveh.  Se Vålerenga-guttas eksplosive musikkvideo her!