FOTO: ESPEN SOLLI
FOTO: ESPEN SOLLI

Slik blir høsten på TV 2

TV 2 kan i dag presentere en rikholdig meny for TV-høsten med både kjente publikumsfavoritter og nye spennende satsinger.

 

– Vi lanserer en veldig sterk høst med en fin blanding av kjente, kjære og tunge publikumsfavoritter, og nye innovative konsepter som jeg tror både vil vise TV 2s bredde, mangfold og styrke i det norske TV-markedet – og som ikke minst vil sjarmere seerne, sier TV 2s programdirektør Jarle Nakken.

Veletablerte serier som «Farmen», «Idol» og «Jakten på kjærligheten» vender tilbake, og blant nykommerne finner vi «Meglerne», «Bønder i By'n», «Født i feil kropp» og «Idol Jr».

– Denne høsten rommer store publikumsfavoritter som «Farmen», tidenes største «Idol»-satsing, «Torsdag kveld fra Nydalen», «Senkveld» og en jubileumssesong av «Skal vi danse». I tillegg har vi en ny humordramaserie i «Meglerne» med Truls Svendsen i en helt ny rolle, samt Norges frekkeste talkshow «Dritseint med Edel» gestaltet av Henriette Steenstrup. Videre skal bønder gi byfolket litt sunt bondevett i «Bønder i By'n» og «TV 2 hjelper deg» gyver løs med nye avsløringer. Det blir en variert meny på det jeg tror er en av de sterkeste TV 2-høstene noensinne, sier Nakken.

Nedenfor ser du listen over hva TV 2 tilbyr seerne denne høsten.

«Idol» – premiere mandag 18. august
Høstens Idol-satsing på TV 2 er kanalens største noensinne med programleder Stian Blipp, og dommerne Kurt Nilsen, Tone Damli Aaberge, Gunnar Greve og «Dansken». Produksjonen har vært på tidenes mest omfattende audition-turné, hele sju Idol-dommere har speidet etter talenter landet rundt, og aldri før har så mange vært sendt videre fra audition-rundene. Premiereuken sendes Idol sågar på TV 2 hver eneste kveld mandag til fredag.

«Idol Jr» – premiere onsdag 8. oktober
«Idol Junior» blir en mini-utgave av «Idol», som skal gå parallelt med det vanlige programmet. «Idol Junior» vil være en mulighet for unge sangtalenter å få vist frem artistpotensialet som bor i dem. Programleder er Ida Fladen, og dommerne er de tidligere «Idol»-finalistene Sandra Lyng Haugen, Aleksander Denstad With, Alejandro Fuentes og Margaret Berger.

«Født i feil kropp» – premiere mandag 18. august
I Norge finnes det en rekke mennesker som føler at de er født jente i en guttekropp, eller som gutt i en jentekropp. De kjemper for å bli forstått og for å få leve som den de er. Dette er historien til en knippe personer som er i ulike faser på vei til drømmen om å få korrigert sitt kjønn. Serien har allerede blitt kritkernes store favoritt med en rekke gode anmeldelser i forkant av premieren.

«Kampen for livet» – premiere onsdag 20. august
Vi følger ni personer i ulik aldre som har fått diagnosen kreft. Serien gir et tett og personlig bilde av deres sykdomsforløp og hvordan kreft påvirker livet deres og dem som står dem nær.

«Skal vi danse» – premiere lørdag 23. august
12 kjendiser skal svinge seg på parketten i den tiende sesongen. Programledere er Didrik Solli-Tangen og Katrine Moholt.

«Jakten på kjærligheten» – premiere mandag 25. august
Seks bønder er klare for å finne kjærligheten. De fire bøndene som får flest brev skal følges gjennom høsten.

«Ingen kjære mor» – premiere tirsdag 26. august
Seks bortskjemte jenter skal lære å stå på egne ben. Nå sendes de til Rwanda for å lære å stå på egne ben. Og utfordringene står i kø.

«Bønder i By'n» – premiere torsdag 28. august
Tidligere «Jakten på kjærligheten»-bonde Inga Berit Lein (33) er blant dem som skal lære byfolket sunt bondevett, gjennom planting av grønnsaker og foredling av mat. Programleder for «Bønder i By’n» er ordfører i Gjerdrum kommune, bonde Anders Østensen.

«Helt vilt» – premiere søndag 31. august
Skuespiller og jeger Stig Henrik Hoff og den urbane mesterkokken Danièl Rougè Madsen, boltrer seg i norsk natur, og de har også med seg en gjest. Oppdraget er like enkelt som det er vanskelig: Stig Henrik skal skyte et dyr, og Daniél skal tilberede viltet sammen med norske råvarer.

«Jaget» – premiere søndag 7. september
TV 2 skal i gang med et stort quiz-program. Dette blir den ultimate quiz-duellen hvor det er mulig å høste store pengepremier for dine kunnskaper. Programleder er Sturla Berg-Johansen.

«Meglerne» – premiere torsdag 11. september
Truls Svendsen spiller den suksessfulle megleren Ken som i løpet av kort tid mister alt: Jobben, kjæreste, sin mor.

«Torsdag kveld fra Nydalen» – premiere torsdag 11. september
Else Kåss Furuseth, John Brungot og Sigrid Bonde Tusvik er tilbake med to nye medlemmer i humorgjengen «Torsdag kveld fra Nydalen»: Anders Nilsen og Mikkel Niva.

«Farmen» – premiere i september
14 deltakere skal kjempe om tilværelsen på «Farmen», og vinneren stikker av med både hytte og bil. Gaute Grøtta Grav er programleder.

«Dritseint med Edel» – premiere i september
Henriette Steenstrups «Torsdag kveld fra Nydalen»-karakter får sitt eget talkshow.

«Hotel Cæsar» – premiere mandag 18. august
Dramaet, intrigene og romansene fortsetter i «Hotel Cæsar» som har gått på TV 2 siden 1998.

«Best av de beste»
Toppidrettsutøvere kjemper mot hverandre om tittelen «Best av de beste» i uhøytidelig konkurranse. Programleder er Thea Olsen.

«Senkveld med Thomas & Harald»
Thomas Numme og Harald Rønneberg skal underholde TV-seerne med aktuelle gjester.

«TV 2 hjelper deg»
Solveig Barstad og hennes reporterteam er tilbake for å løse nye forbrukerproblemer.

«Er du smartere enn en 5. klassing»
Programleder Sturla Berg Johansen leder showet når femteklassingene skal hjelpe de voksne til å vinne toppgevinsten på 250.000 kroner.

«God kveld Norge»
Dorthe Skappel gir deg de siste nyhetene innen kjendisverdenen.

«Dicte»
Iben Hjejle har hovedrollen i den danske krimserien «Dicte». «Dicte» er basert på Elsebeth Egholms romanserie om journalisten Dicte Svendsen.

«Sporløs»
Programleder Silje Stang hjelper nordmenn å lete etter sine biologiske foreldre, søsken eller andre slektninger som de har mistet kontakten med, eller på en eller annen måte er kommet bort ifra i årenes løp.

«Det Nye-jenta» – TV 2 Bliss, premiere mandag 18. august
Etter fire auditioner i tre byer har de tre dommerne plukket ut åtte jenter. Disse åtte jentene skal nå kjempe om å bli Det Nye-jenta 2014.

«Bloggerne» – TV 2 Bliss
Den gravide komikerfruen Marna Haugen (33), den hardtslående Suzanne Aabel (31), den nyinnflyttede osloboeren Sophie Elise (19), og bergensjenta Eirin Kristiansen (20) er klare for andre sesong av TV 2 Bliss-serien «Bloggerne».

«Sandra usensurert» – TV 2 Bliss
Til høsten får du et unikt innblikk i Sandra Lyng Haugens liv, gjennom den nye realityserien «Sandra usensurert» på TV 2 Bliss. Her kan du blant annet følge Sandras comeback i Norge etter et lengre opphold i Los Angeles, og hun har ikke spart på kruttet.

«Iskrigerne» – TV 2 Zebra
Espen Shampo Knutsen (41) og hans Vålerenga har blitt fulgt av TV 2 i ett år. Gå ikke glipp av denne unike dokumentarserien.