Denne har satt ny prisrekord

Ferrarien er den dyreste bilen som noen gang er solgt på en auksjon. Sjekk hva den gikk for: 

En Ferrari 250 GTO maken til denne satte i forrige uke
prisrekord da den ble solgt på auksjon. Illustrasjonsbilde.
En Ferrari 250 GTO maken til denne satte i forrige uke prisrekord da den ble solgt på auksjon. Illustrasjonsbilde.

Til tross for at den ble produsert i et så beskjedent antall som 39 eksemplarer, har det den siste tiden vært mye blest rundt billegenden Ferrari 250 GTO.

Litt tidligere i sommer ble et eksemplar lagt ut til salgs på den tyske bruktbilsiden mobile.de for sinnssvake 410 millioner kroner.

Det var såpass oppsiktsvekkende at vi i Broom selvfølgelig måtte skrive om det!

Les den saken her:

Juks og bedrag

Bare noen dager senere, avslørte Ferrari-ekspert Matcel Massini - en mann som virkelig har gjort sine Ferrari-lekser- dette som juks og bedrag.

Han har nemlig bilder og tilhørende historie på samtlige 39 biler som ble laget av 250 GTo mellom 1962 og 1964, og ikke minst – han vet hvor de står og hvem som eier dem.

Les mer om bilbløffen her:

Nok om det. Nå har i alle fall en slik bil skiftet eier. Denne gangen en ekte. Den ble solgt av det anerkjente auksjonshuset Bonhams.

Selvfølgelig var man spent på hvilken pris den unike og etter hvert mye omtalte bilen ville oppnå.

240.000.000 kroner

Selv om sluttsummen når auksjonarius smalt klubben i bordet var noe mindre enn hva mange trodde,  holdt det allikevel til rekord. 1962-modellen med kjent racinghistorikk byttet eier for den nette sum av 38,1 millioner dollar (tilsvarer 240.000.000 norske kroner).

Et nesten hinsides og ufattelig stort beløp for oss alminnelige lønnsmottagere.
Verdiøkningen må også sies å ha vært pen. Ny i 1962 kostet den nemlig 18.000 dollar i USA, i følge våre kilder.

Italiensk bil med italiensk eier

Men den har faktiskt vært omsatt billigere enn det.

I 1965 skiftet nemlig den samme bilen eier for 4000 dollar, eller rettere sagt 2,5 millioner lire, da Italieneren Fabrizio Violati kjøpte den.

Bilen var hadde den gang tre sesonger på racerbanen bak seg. Det hadde satt sine tydelige spor...

Brukte den om natten

Ryktene sier at 250 FTO-en ble oppbevart på hemmelig sted og at Violati snek seg ut om natten og kjørte med den. Foreldrene hans visste nemlig ikke noe om bilkjøpet...

Violati beholdt sin unike Ferrari helt til han døde 74 år gammel i 2010. Han ble dermed den personen i verden som har eid sin 250 GTO i lengst tid.

Ferrari Dino: Her har sportsbil-legenden stått i 39 år

Rekord - men ikke rekord ...

Som nevnt ble bilen klubbet ut for 38,1 millioner doller. Den er med det den dyreste bilen som noensinne har blitt solgt på auksjon og setter med det verdensrekord.

Men - det er et lite men her: I fjor ble en annen Ferrari 250 GTO solgt - en 1963-modell, solgt av bil-entusiasten Paul Pappalardo i USA. Den gikk for 52 millioner dollar (333.000.000 kroner) til en anonym kjøper.

Forstå det den som kan, men det er kun biler som selges på auksjon som telles når det gjelder verdens dyreste - så selv om bilen som ble solgt forrige år kostet nesten 140 millioner dollar mer.

 

Ferrari-drømmen er billigere enn du tror