«Det Nye jenta»-dommer: – Du blir «brain fucked» i denne bransjen

Jurymedlemmet Espen Hilton mener deltakerne må kunne takle «drittfolk» i bransjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For andre år på rad jakter TV 2 Bliss og «Det Nye» på Norges nye it-girl som både får pryde forsiden til magasinet. Vinneren får også sin egen blogg i bladet. 

Juryen består av Norges mest leste blogger Caroline Berg Eriksen, fjorårets «Det Nye»-jente Karn Kjerstad og livsstilsblogger Espen Hilton.

Deltakerne må ha klør

Sistnevnte har selv erfart at mediabransjen kan være et tøft sted, derfor er han på utkikk etter jenter som har ryggrad.  

– Vi ønsker en person som tør å utstråle litt personlighet, helst litt tøff i kjeften. Det er en tøff bransje. Jeg pleier å kalle denne bransjen for en drittkjerring for det er så mye drittfolk her. Så her må du ha klør og leve livet, være litt morsom. Vær deg selv, sier han. 

Dette er ikke en tradisjonell modellkonkurranse, derfor synes han ikke at det gjør noe om jentene som kommer har noen kilo på kroppen. 

– Vi er ikke i 1999, eller når det var så populært at du ikke skulle ha kjøtt på kroppen. Så hvis du har litt «Kim Kardashian ass», så kjør på, det er bra. «Be proud of who you are.» sier det tidligere «Homsepatrulje»-medlemmet.

At han er opptatt av hvordan han selv ser ut, kan han likevel ikke stikke under en stol. 

– Sånn personlig er man jo opptatt av sitt eget utseende, for det er jo det første man møter. Automatisk blir man jo litt «brain fucked» i denne bransjen her. Utseendet er viktig. Men det er jo det indre som teller. Har du hele pakka er du en it-girl, tilføyer han.

SAMMEN PÅ OPPTAK: «Det Nye jenta»-juryen består av fjorårets vinner, Karn Kjerstad, programleder Caroline Berg Eriksen og stylist og livstilsblogger Espen Hilton.
SAMMEN PÅ OPPTAK: «Det Nye jenta»-juryen består av fjorårets vinner, Karn Kjerstad, programleder Caroline Berg Eriksen og stylist og livstilsblogger Espen Hilton.

– Kan virke overfladisk 

Fotballfrue Caroline, har forståelse for at et slikt konsept kan virke overfladisk utad.

– Men når vi er gjennom de intervjurundene, og blir kjent med jentene, så er det mange som har en historie. Noe de har opplevd som har gjort de sterkere og som har gitt dem en sterkere personlighet. Det er den jenta jeg ser etter – som har kommet seg gjennom en vanskelig periode og har noe å gi andre, tilføyer hun. 

Likevel innrømmer hun at et pent smil og utstråling er en fordel. Men vel så viktig er det at it-jenta kan inspirere andre gjennom sin kreativitet, stil og sitt engasjement.

– Jeg ser etter en som har motesans og sterk personlighet. En snill og omsorgsfull jente, som samtidig kan vise at hun har bein i nesa og kan ta ansvar for seg selv. 

Caroline understreker at det er veldig viktig med utstråling. 

– Hva slags kropp du har, og hvordan du ser ut, spiller ingen rolle. Det er jo et cover som skal selge. Det er jo kreativiteten og hvor lyst man har til å vinne, i forhold til hvordan man gjør det i konkurransen, og den bloggen man skal skrive, sier den rutinerte bloggeren. 

– Det handler om disiplin

Fjorårets vinner, Karn Kjerstad, er medisinstudent på fjerde året, og jobber i tillegg som stylist, fotograf og blogger for «Det Nye». For å nå målene sine er hun ikke i tvil om hva som må til. 

– Det handler litt om talent, og masse om interesse, men for meg så har det handlet mest om disiplin, egentlig.

Å kunne ta seg sammen, og sitte de timene ekstra på skolen kan gi deg masse gleder senere i livet, mener den hardtarbeidende studenten. 

– Sitt og gjør leksene dine, så du kan velge fra øverste hylle av hva du har lyst til å bli, sier hun målrettet.

Selv har hun erfart at ting ikke kommer gratis. Hun opplever at mange brenner seg på at de tror det. 

– Jeg vet at hard jobbing er en stor del av det, men også flaks og hvem du kjenner. Det er mange som ting som skal klaffe, men det er et godt grunnlag for å jobbe knallhardt selv, avslutter jury-medlemmet.

Se sesong 2 av «Det nye jenta» på TV 2 Bliss, mandag 18. august kl. 21.00 (du kan også se episode 2 kl. 21.30 samme kveld).