Suárez fikk innhopp i Barcelona-seier

Spissrebellen Luis Suárez debuterte for Barcelona i treningskamp mot mexicanske León mandag. Han spilte et kvarter som innbytter i spanjolenes 6-0-seier.

Riktig nok var det ikke Suárez som stjal showet på banen.

Neymar, som var tilbake etter seks ukers ryggskade, scoret to ganger i første omgang. Det samme gjorde 18-åringen Munir El Haddadi etter hvilen.

De største overskriftene var det likevel Suárez som skapte da han ble byttet inn for Rafinha i det 76. minuttet. Spissen har vært utestengt siden bittet mot italieneren Giorgio Chiellini i fotball-VM, men Idrettens voldgiftsrett (CAS) bestemte at uruguayaneren kan spille trene og spille treningskamper for sin nye klubb.

Et stort antall tilskuere hadde møtt opp for å se Suárez bli offisielt presentert som Barcelona-spiller på Camp Nou mandag. Under kampen ble antallet publikummere målt til 72.475.

Hjemmefansen jublet høylytt for Suárez, som gjorde en relativt anonym debut for den spanske storklubben. Han kan debutere i offisiell-kamp i El Clásico-oppgjøret mot Real Madrid siste helgen i oktober.

– Dette var en uforglemmelig dag! Takk til alle for deres hengivenhet, skrev Suárez på Twitter etter kampen.

Han la samtidig ut et bilde av seg selv og Barcelona-veteranen Andes Iniesta fra garderoben med tommelen opp.

Barcelonas første mål mot León ble scoret av Lionel Messi etter to minutter. 19-åringen Sandro Ramírez la på til 6-0 like før slutt. Mandagens kamp var Luis Enriques trenerdebut i Barcelona. (©NTB)