Michael (18) ble skutt seks ganger

En foreløpig obduksjonsrapport slår fast at Michael Brown ble truffet av seks kuler. Natt til mandag var det nye uroligheter i byen Ferguson i Missouri.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag for over en uke siden ble 18 år gamle Michael Brown skutt og drept av en politimann i St. Louis. Brown var ubevæpnet, og dødsfallet har vakt sterke reaksjoner hos rasismemotstandere i delstaten. 

Søndag ble det erklært unntakstilstand og innført portforbud i Ferguson. Det stoppet ikke demonstrantene fra å vise hva de mente i gatene i natt.

Tåregass og gummikuler

CNN melder at det er blitt skutt med tåregass og gummikuler siden klokken 21 lokal tid. I tilegg er det kommet meldinger om at det også skal ha blitt avfyrt skudd mot demonstrantene. En demonstrant skal ha blitt skutt, men ikke fått større skader.

Ifølge TV-kanalen sier demonstrantene at politiet skyter mot dem uprovosert, mens politiet sier at de ikke har noe valg fordi demonstrantene oppfører seg aggressivt.

BASE: Politiet bruker denne parkeringsplassen til å organisere motsvaret mot demonstrantene. Foto:  REUTERS/Mark Kauzlarich
BASE: Politiet bruker denne parkeringsplassen til å organisere motsvaret mot demonstrantene. Foto:  REUTERS/Mark Kauzlarich

Mandag kunngjorde guvernør Jay Nixon i Missouri myndighetene sender inn delstatens militære reservestyrke, nasjonalgarden, for å gjenopprette fred og orden i Ferguson.

– En dag for håp, bønn og fredfulle proster ble skjemt av voldelige, kriminelle handlinger av et organisert og voksende antall individer, heter det i uttalelsen fra guvernøren mandag.

To skudd i hodet

Familien til Michael Brown har fått utført en privat obduksjonsrapport, skriver NY Times. En foreløpig rapport viser at 18-åringen ble truffet av seks kuler, to av dem i hodet.

Legen Michael Baden, som har utført obduksjonen, sier at skuddet som traff Brown midt oppe på hodeskallen trolig var det som drepte ham. Vinkelen på inngangssåret tyder også på at skuddet traff ham mens han bøyde seg fremover, og at dette trolig var det siste skuddet som traff.

De andre fire skuddene traff i høyre arm. Trolig ble han ikek skutt på nært hold. 

Uklart hendelsesforløp

Michael Brown ble skutt lørdag for over en uke siden. Han ble skutt etter en konfrontasjon med politiet. 

Nøyaktig hva som skjedde da han ble skutt 9. august er uklart, og det verserer mange forskjellige versjoner av hendelsen. 

Enkelte vitner sier at det ble knuffing mellom Brown og politimannen. Andre sier at Brown holdt opp hånden sin for å vise at han ikke skulle angripe, og at politimannen skjøt ham helt uprovosert.

I går ble Brown minnet under en større minneseremoni i hjembyen. 

Det er blitt besluttet å utføre en ekstra obduksjon på den døde for å forhåpentligvis få noe mer klarhet i hva det var som skjedde.