Politiet etterlyser mistenkt i likfunnsaken

ØYER / LILLEHAMMER / BERGEN (TV 2): Politiet i Gudbrandsdalen mistenker at en person i 20-årene står bak drapet på 50-åringen som ble funnet i et bål i Øyer. Den mistenkte er etterlyst.

FUNNSTEDET: En turgåer fant restene av et menneske i et bål som det forsatt kom røyk fra, i dette turområdet ikke langt fra alpinanleggene i Hafjell. Foto: TV 2
FUNNSTEDET: En turgåer fant restene av et menneske i et bål som det forsatt kom røyk fra, i dette turområdet ikke langt fra alpinanleggene i Hafjell. Foto: TV 2

Det opplyser politiet like etter klokken 12.30 søndag formiddag. 

- Vi har en person i 20-årene som har status som mistenkt i saken. Mistenkte er etterlyst. Vi kan imidlertid ikke utelukke at det kan være andre involverte i saken, ifølge politiet. 

Søndag ettermiddag gjennomsøker flere hvitkledde etterforskere fra Kripos boligen til den mistenkte mannen i 20-årene. Boligen ligger ikke langt fra stedet hvor levningene etter den drepte ble funnet torsdag, sterkt forbrent. 

Holder dødsårsak hemmelig

På bakgrunn av den foreløpige rapporten fra obduksjonen mener politiet nå å være sikre på at det dreier seg om et drap.

- Vi har informasjon som gir en sterk indikasjon til den direkte dødsårsaken. Av hensyn til etterforskningen kan jeg ikke si noe mer om dette nå, sier fungerende politimester Olav Sørby til TV 2.

Ut fra de opplysninger politiet nå sitter på er den videre etterforskning rettet i en bestemt retning. De leter derfor etter en mistenkt mann i 20-årene. 

Har relasjon til drepte

Den mistenkte har en relasjon til avdøde, bekrefter politiet. De ønsker ikke å gå nærmere inn på relasjonen mellom de to. 

- Ut fra det vi nå har kjennskap til, har vi ikke konkrete holdepunkter for at drapet har sammenheng med en større narkotikasak i distriktet, understreker Sørby. 

Funnet i bål

Det var sist torsdag at en turgåer gjorde det makabre funnet av sterkt forbrente levninger fra et menneske i et bål like ved en populær tursti i Øyer i Oppland. Området ligger i nærheten av alpinanlegget i Hafjell.

Først over et døgn senere kunne politiet konstatere at levningene faktisk stammet fra et menneske.

Lørdag bekreftet politiet at den omkomne er en mann i 50-årene fra distriktet som har vært formelt savnet. Ifølge Sørby er det ikke en gammel savnetsak det dreier seg om. Politiet opprettet savnetsaken i lørdag formiddag, altså i etterkant av funnet av likrestene. 

- Det var først i går at det ble opprettet en formell savnetsak. Informasjonen som dannet grunnlaget for at vi opprettet en savnetsak var info som kom etter at avdøde ble funnet, sier Sørby. 

Gjort interessante funn

Rundspørringen som politiet startet med lørdag vil fortsette utover søndagen. Også den taktiske og tekniske etterforskningen på åstedet fortsetter.

- Har dere funnet et drapsvåpen i løpet av undersøkelsene av åstedet?

- Jeg kan ikke si noe mer om dette nå. Det er gjort funn og vi har opplysninger fra obduksjonsrapporten men jeg ønsker ikke gå nærmere inn i det nå, sier Olav Sørby. 

TV2.no følger saken

Mer innhold fra TV 2