- Vel nok hadde jeg ikke betalt parkeringsavgiften mens jeg stakk innom 
Nordlandsbadet. Men å få 760 kroner i bot for noen få minutter synes jeg
 er helt uhørt. Boten står ikke i forhold til forseelsen, mener Gro 
Bæck. Nå klager hun til QPark. Bodø Spektrum er et sted der mange barn 
møtes både til bading og til trening, og foreldre som bringer og henter.
 Da bør man være litt fleksibel, mener Gro.
Foto: Tom Melby, an.no/ANB.
- Vel nok hadde jeg ikke betalt parkeringsavgiften mens jeg stakk innom Nordlandsbadet. Men å få 760 kroner i bot for noen få minutter synes jeg er helt uhørt. Boten står ikke i forhold til forseelsen, mener Gro Bæck. Nå klager hun til QPark. Bodø Spektrum er et sted der mange barn møtes både til bading og til trening, og foreldre som bringer og henter. Da bør man være litt fleksibel, mener Gro. Foto: Tom Melby, an.no/ANB.

Gro skulle bare følge barna inn i svømmehallen

Reagerer kraftig på hvor stor P-boten er.

annonse

Gro Bæck brukte noen få minutter på å følge barna inn i Nordlandsbadet. Da hun kom ut hadde hun fått en bot på 760 kroner.

– Jeg fikk fullstendig hakeslipp. Er det mulig? 760 kroner for å spurte inn og sørge for at seks barn kom seg inn i Badeland og jeg selv fikk lånt meg penger til parkeringsavgiften, sier Gro Bæck oppgitt - til Avisa Nordland.

Superbot

Det var forrige tirsdag Gro opplevde sitt største parkeringssjokk.

– Jeg hadde lovet barna at vi skulle på Badeland. Da vi kom dit oppdaget jeg at jeg hadde glemt pengeboka hjemme. Fordi jeg hadde kjenninger inne på badet forlot jeg bilen og løp inn for å låne penger til automaten. Og samtidig sendte jeg barna inn, så de slapp å vente ute i gangen. Alle denne organiseringen tok elleve minutter.

– Da jeg kom ut så jeg at det lå en lapp på frontruta. En bot på 760 kroner. Jeg trodde knapt mine egne øyne, sier hun.

Urimelig

Gro Bæck presiserer at hun ikke er overrasket over å måtte betale bot.

– Jeg hadde parkert uten å betale. Det har jeg ingen problemer med å godta. Det er størrelsen på boten jeg reagerer på. Den framstår som helt urimelig i forhold til forseelsen.

Gro Bæck peker på at feilparkering i Bodø sentrum koster 300 kroner.

– Da er prisen utenfor Nordlandsbadet ganske horribel, mener hun.

Ett minutt

Og Bæck er ikke alene over å ha fått sjokk over de høye gebyrene til QPark.

IK Grands «gand old man» Ole Marius Strand fikk også 760 kroner i bot utenfor Nordlandshallen mens han var innom for å henge opp vimpler foran en Grand -kamp.

– I mitt tilfelle hadde jeg puttet på for lite penger. Jeg kom til bilen få minutter etter at pareringstiden hadde gått ut, og ble møtt med 760 kroner i bot. Det syntes jeg var grovt, sier han.

Privat aktør

Ifølge Q-Parks hjemmeside har betjentene fast lønn uavhengig av hvor mange kontrollavgifter de skriver. De jobber ikke på provisjon.

– 760 kroner er en normal sats for de private selskapene, og vi mener det er innenfor rimelighetens grenser. Dette er også noe Parkeringsnemnda er enig i. Vi tilbyr parkering mange steder i Norge og kontrollavgiftssatsene vil noen steder variere i sum, skriver kontrolldirektør Kine Lørdal i en mail til Avisa Nordland.

– For mange kan det nok virke rart med forskjellige satser på privat og offentlig parkering, men vi er en privat aktør, og har i samarbeid med grunneier/oppdragsgiver valgt å legge oss på dette nivået. Følger kundene våre forholdsvis enkle parkeringsbestemmelser, så får hun eller han ingen kontrollavgift, fortsetter Lørdal og tilføyer at faktum er at de offentlige satsene ikke har blitt justert siden 1994.

Felles parkeringsregler

Regjeringen sendte i vår ut forslag til nytt parkeringsregelverk for privat og offentlig parkeringsvirksomhet. Et av punktene er at det bør bli tre satser for sanksjoner; 200, 600 og 900 kroner. Glemmer du å trekke lapp på en gratis plass, skal det koste 300 kroner. For vanlige feil vil det stå 600 kroner på den gule lappen, mens du må ut med 900 kroner for feilparkering på plasser for forflytningshemmede.

Man ønsker også ett felles skilt og felles vilkår for dem som parkerer. Dette betyr mer ensartet håndhevingsprakis for parkeringsselskapene.

Det foreslås regulering av en del typetilfeller som i praksis har vist å føre til mange klager. Spesielt nevnes at det foreslås innført en frimargin etter at billett er utløpt.

Dessuten skal parkeringsselskap og kommuner få meldeplikt og må kun benytte godkjente parkeringsvakter.

Du kan lese mer om bil og trafikk på an.no - her:

LES OGSÅ: Se nøye på denne boten ...

 

Laster inn forumet...