Tesla utvider til åtte års garanti på både bil og batterier. Dette gjelder - i alle fall i første omgang - utgaven med 85 kWt batteri.
Tesla utvider til åtte års garanti på både bil og batterier. Dette gjelder - i alle fall i første omgang - utgaven med 85 kWt batteri.

Nå innfører Tesla supergaranti

Gjelder også biler som er solgt i Norge.

annonse

Elbil-produsenten Tesla ligger an til å levere ut minst 35.000 eksemplarer av sin Model S i år, og har med det økt produksjonen med 60 prosent i forhold til 2013.

Snart skal de også i gang med sin tredje bilmodell, kalt Model X. Men først går Tesla ut med en svært god nyhet til mange av de som har kjøpt Model S.

Ingen begrensninger

Tesla øker nemlig nå garantien til åtte år, og ubegrenset kjørelengde på sin Model S med 85 kWt batteri. Dette gjelder både drivverk og batterier.

Hjemme i USA har Model S til nå hatt fire års garanti på drivverket, og åtte år på batteriene. I Norge er normen for nybiler at de har fem års garanti. Også Tesla har tilpasset seg dette, og til nå gitt fem års garanti på bilen, begrenset til 80.000 kilometer. 

Fra nå av er det altså ingen begrensninger i forhold til kjørelengde, det er åtte år uansett. Tesla presiserer også at garantien gjelder uavhengig av hvor mange eiere bilene har hatt.

Hva er verst for en bruktbil - alder eller kilometer?

Tilbakevirkende kraft

Når bilprodusenter endrer garantivilkårene sine, er det som regel slik at dette gjelder biler produsert fra og med det tidspunktet garantien har blitt endret.

Slik er det imidlertid ikke med Tesla. De lar dette få tilbakevirkende kraft, slik at det gjelder alle biler som er solgt.

- Nei - du må ikke finne på å gi bruktbil-garanti

- Burde vært fra starten

Det er Tesla-sjef Elon Musk som selv har offentliggjort nyheten på sin blogg. Her sier han blant annet dette:

- I ettertid ser vi at dette burde  vært vår policy fra starten av Model S-programmet. Når vi virkelig mener at elektriske motorer er grunnleggende mer pålitelige enn bensinmotorer - da burde også våre garantiordninger reflektere det, sier Musk. 

Norsk suksess

Norge er et helt unikt marked for Tesla, der alle elbilfordelene gjør at bilen kommer svært gunstig ut i forhold til konkurrenter med bensin- eller dieselmotor.

Så langt i år er Model S Norges nest mest solgte bil. 3248 registrerte eksemplarer, gjør at Model S bare er slått av VW Golf på bestselgerlisten. Den har en markedsandel på hele 3,9 prosent. 

Med det er også Tesla det 12. mest solgte bilmerket i Norge, foran tradisjonsrike merker som Opel, Mitsubishi og Subaru - for å nevne noen.

Tesla-suksessen fortsetter - i år ligger produksjonen av Model S an til å ende på rundt 35.000 eksemplarer.
Tesla-suksessen fortsetter - i år ligger produksjonen av Model S an til å ende på rundt 35.000 eksemplarer.

LES OGSÅ: Vi testet Model S i 2000 kilometer

 

 

Laster inn forumet...