ER DETTE HITLER?: Forfatter Simoni Renee Guerreiro Diam påstår at dette kornete bildet viser Hitler og kjæresten hans i 1982. Foto: Simoni Renee Guerreiro Diam
ER DETTE HITLER?: Forfatter Simoni Renee Guerreiro Diam påstår at dette kornete bildet viser Hitler og kjæresten hans i 1982. Foto: Simoni Renee Guerreiro Diam

Hitler-bilde spres på nett: 

«Dette beviser at Adolf Hitler ble 95 år gammel»

Slik skal Førerens hemmelige liv ha vært etter krigen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge den brasilianske jøden og journalisten Simoni Renee Guerreiro Diam, ble Adolf Hitler 95 år gammel og bodde sine siste år i Brasil.

PÅ UTSTILLING: Den omstridte tyske fotografen og filmskaperen Leni Riefenstahl sammen med sin største beundrer, Adolf Hitler. Foto: NTB
PÅ UTSTILLING: Den omstridte tyske fotografen og filmskaperen Leni Riefenstahl sammen med sin største beundrer, Adolf Hitler. Foto: NTB

Det skriver han i boka «Hitler in Brazil - His Life and His Death».

Hitler skal ifølge konspirasjonsteorier som har versert i flere år, ha flyktet fra Tyskland til Paraguay, og deretter til Argentina.

I boka blir det påstått at han bosatte seg i en liten by i Mato Grosso i Brasil. Ifølge Simoni brukte Føreren angivelig navnet Adolf Leipzig da han kom til Brasil, og ble kjent blant lokalbefolkningen som «Den gamle tyskeren».

Forfatteren hevder at bildet øverst i saken beviser alt dette, og at man her kan se Hitler sammen med den brasilianske kjæresten sin.

Han påstår at bildet, som nå spres på nett, ble tatt i 1982, altså to år før han ifølge boka gikk bort. 

Skalkeskjul

Kjæresten het angivelig Cutinga, og Hitler skal ha brukt Cutingas mørke hud til å skjule at han egentlig var en nazistdiktator. 

Forfatter Simoni nekter å tro at Hitler virkelig skjøt selv i bunkeren sin i Berlin 30. april 1945. Hun ønsker at det hun mener er Førerens levninger blir undersøkt, og påstår at DNA-tester av hans etterkommere kan bevise at han levde sine siste år i Brasil. 

– Jeg lo først, og trodde at det var en spøk. I dag er jeg overbevist om at det er sant og at Adolf Hitler ikke havnet hit tilfeldig, sier forfatteren til lokale medier.

Simono sier at hun tilbrakte to år i Mato Grosso for å finne ut mer om Hitler, og påstår at Føreren valgte etternavnet Leipzig fordi det var fødebyen til favorittkomponisten hans, Bach. 

– Fikk to døtre

– Døden i bunkeren var intet annet enn fiksjon. Noen døde i bunkeren, men det var ikke Adolf Hitler, sa journalist og forfatter Gerrard Williams til Sky News i 2011.

Han og forfatter Simon Dunstan skrev også ei bok om diktatoren, og under arbeidet med boka brukte Williams og Dunstan mye tid til feltarbeid i Argentina. De intervjuet en rekke øyevitner som mente å kunne bekrefte at Hitler bodde i Argentina fram til sin død. I denne boka ble det hevdet at han gikk bort i 1962, etter å ha oppfostret to døtre.

Heller ikke FBI var sikre på at Adolf Hitler tok sitt eget liv i april 1945. FBI slapp i 2011 en 752 sider lang rapport, hvor agenter skrev at de lenge mistenkte at Hitler hadde klart å iscenesette et falsk selvmord.

Man kunne lese at Føreren flyktet til en gård i Argentina, og vedlagt var flere rapporter fra mennesker som mente å ha observert en levende diktator mange år etter 1945.

Historiker Guy Walters gikk i 2010 hardt ut mot alle konspirasjonsteoriene om at Hitler flyktet til Sør-Amerika, og sa at William og Dunstans teorier var «2000 prosent søppel».

– Det er skammelig. Det er ingen substans i påstandene. Dette appellerer til de villfarne fantasiene konspirasjonsteoretikerne har, og påstandene har ingen plass overhodet i historisk forskning, sa han.

Historieprofessor Candido Moreira Rodrigues gikk like hardt ut.

– Det er ikke noe nytt at folk som påstår at de er historikere kommer opp med de mest vidtrekkende teoriene om at Hitler visstnok bodde i Sør-Amerika og senere døde  her, sa han.

Hitler privat

I april avslørte Hitlers tidligere hushjelp Elisabeth Kalhammer (89) hvordan Føreren hadde levd privat under 2. verdenskrig.

Skal vi tro den østerrikske kvinnen, var Hitler en real kakemoms som gjerne satte i gang med et kakegilde midt på natta.

89-åringen sa at det var Hitlers kjære Eva Braun som var sjefen hjemme i hans private sommerresidens, den gedigne fjellvillaen Berghof i Obersalzberg, og alle de 23 ansatte måtte hilse på Brun med en «Heil, gnädiges Fräulein», som på godt norsk er «Heil, edle kvinne».

Reglene i huset var strenge. Hitler nektet å prate med andre ansatte enn de som hadde jobbet der lengst. Det var kun de mest erfarne tjenestefolkene som fikk tilgang til hans private rom.

Elisabeth fortalte blant annet om en episode hun knuste en tekopp. Straffen ble trekk i fridager.

– Jeg fikk lov til å tenke, men ikke å prate, sier hun, og sa at hun ble advart mot å sladre om Hitler og fortelle andre om livet på innsiden av Hitlers hus.