Politiet har identifisert den avdøde i Øyer

ØYER / BERGEN / OSLO (TV 2): Politiet bekrefter at liket som ble funnet i Øyer torsdag er en mann i 50-årene fra distriktet som har vært savnet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi har fått bekreftet identiteten på avdøde. Dette sammenfaller med en person som er formelt savnet. Vedkommende, som er en mannsperson i 50-årene, er fra distriktet, sier konstituert politimester Olav Sørby i Gudbrandsdalen politidistrikt til TV 2.

Foreløpig er ikke alle pårørende varslet, derfor ønsker han ikke å gå ut mer mer opplysninger om mannen nå. 

Leter etter drapsvåpen

Det var torsdag at en turgåer gjorde det makabre funnet i et bål like ved en populær tursti ved Hundersetervegen i Øyer i Oppland. Kroppsdelene var så sterkt forbrente at det tok politiet flere timer å fastslå at det faktisk var restene av et menneske.

– Vi kan ikke si noe mer om denne personen annet enn at han er fra distriktet, sier Sørby.

– Mistenker dere at dette kan være et oppgjør i et kriminelt miljø?

– Det vil jeg ikke kommentere, sier Sørby. 

– Er avdøde en kjenning av politiet?

– Det kan jeg ikke si noe om.

Etter det TV 2 erfarer har politiet ikke funnet et drapsvåpen. Det er en av årsakene til at de nå saumfarer området, skritt for skritt.

– Vi har fortsatt ingen konkrete mistenkte i saken, så etterforskningen fortsetter for full både taktisk og teknisk, sier Sørby. 

Bygda reagerer sterkt på det som nå har skjedd i Øyer.

– Jeg tenker at det er tragisk at noe sånt skjer i bygdene våre. Det er en landsens bygd, og så skjer en slik tragedie, sier ordfører i Øyer kommune, Mari Helene Botterud, til TV 2.

Hun legger til at hun synes det er tragisk at mannen som er funnet er fra området.

– Folk reagerer selvsagt på dette, politiet har fortsatt en jobb å gjøre, men jeg synes de har jobbet godt, sier Botterud.

Ber fortsatt om tips

Mye tyder på at Kripos er på bostedet til avdøde. Politiet vil ikke si om det er i Øyer eller i omkringliggende områder.

De ber fortsatt om tips fra alle som har vært i området rundt funntidspunktet, rundt klokken 12 på torsdag.

Når politiet nå har fått bekreftet identiteten til den avdøde, har de et bedre grunnlag i den videre etterforskningen. Samtidig står politiet overfor en svært vanskelig og komplisert etterforsking.

Tips fra publikum om mistenkelige bevegelser i området kan derfor bli svært sentrale.

Stopper alle biler

Lørdag formiddag gikk politiet bredt ut og startet med en rundspørring for å se om de kan innhente flere opplysninger i saken.

Alle bilene som kjører til og fra hyttefeltet i Hafjell blir stoppet og stilt åpne spørsmål som kan lede politiet i retning av å løse saken. 

– De spør om hvilken vei vi har kjørt, hvorfor vi er her og navn og adresse, sier Sigurd Johansen til TV 2. Han er en av de mange som er en av de som har blitt spurt ut av politiet da han passerte området.

– Det er ganske heftig å tenke på. Alle er oppe og koser seg, plukker multer, og så skjer det sånne ting, sier June Rustan.

Leter i terrenget

Røde Kors er også satt inn i et bredt søk i terrenget rundt funnstedet. Lørdag formiddag saumfarte de området som ligger i nærheten av bålet der mannen ble funnet torsdag. 

Allerede har mange vitner meldt seg, og politiet bekrefter at de har fått inn viktige tips i saken. Disse tipsene handler i stor grad om mistenkelige kjøretøyer som er observert i området.

Etterforskerne ønsker seg fortsatt tips fra folk som kan ha sett noe i området.

– Vi har fått inn mange og interessante tips på tipstelefonen. Vi har topp prioritet på denne saken, og ønsker fortsatt tips, ifølge politiet.