Haakon og Mette-Marit er tilbake på jobb

I siste liten bestemte kronprinsessen seg for at også hun ville være med og feire mossekonvensjonen torsdag.

I dag er det 200 år siden mossekonvensjonen ble fremforhandlet i Moss og undertegnet av Christian Frederik. Kronprinsesse Mette Marit og kronprins Hakon er på besøk i Moss og har deres første representasjon etter ferien.

Mette-Marit ble med i siste liten

Det er stor stas og høy stemning på den gamle prestegården i Spydeberg i dag - regnværet til tross. Man feirer 200 årsjubileet for kong Christian Frederiks statsråd her i augustdagene 1814, der grunnlaget for Mossekonvensjonen ble lagt.

- Det har lenge vært bestemt at kronprins Haakon skulle komme hit i dag. Men onsdag ettermiddag fikk arrangørene beskjed om at kronprinsesse Mette Marit syntes programmet så spennende ut at hun også ville komme - både til Spydeberg og til Moss, sier kongehusekspert Kjell Arne Totland.

TV2 s kongehusekspert er på plass på prestegården og følger 200 års jubileet. Foto: TV 2
TV2 s kongehusekspert er på plass på prestegården og følger 200 års jubileet. Foto: TV 2

Høstens program 

Kronprinsparet har et travelt program i Moss i dag, og høstens program er i full gang for de kongelige.

I ferien har kronprinsfamilien tilbragt det meste av ferien på Dvergsøya utenfor Kristiansand. Men for vel en uke siden var kronprinsesse Mette-Marit en svipptur i Italia, der hun besøkte sin venninne, Vogue-redaktøren Franca Sozzani på hennes landsted i idylliske Portofino.

- Besøket i Østfold i dag er kronprinsparets første representasjonsoppgaver etter sommerferien  og på mandag er det skolestart for barna. På nye skoler for de to yngste, avslutter Kjell Arne Totland.