PÅ SAMME LAG IGJEN: Petter Northug og Stig Rune Kveen (innfelt) har gått sammen for Strindheim tidligere. Nå skal Kveen sørge for at Northug igjen blir å se på toppen av resultatlistene. Foto: Magnus Krogsæter Aarre.
PÅ SAMME LAG IGJEN: Petter Northug og Stig Rune Kveen (innfelt) har gått sammen for Strindheim tidligere. Nå skal Kveen sørge for at Northug igjen blir å se på toppen av resultatlistene. Foto: Magnus Krogsæter Aarre.

Northugs nye trener: – Vennskapet med Petter betyr ingenting

Stig Rune Kveen er mannen som skal løfte Petter Northug tilbake til toppen.

Bli med på galskapen. Se alt av engelsk fotball.
Klikk her for å bestille det riktige abonnementet for deg før seriestart!

Aure (TV 2):
Onsdag kom nyheten om at Petter Northugs nye trenerapparat var klart. 

Northug sa selv at det var en «kjempedag» og at han var «lettet», men ikke alle var like begeistret. 

– Bra for Petter med gode relasjoner
Inn kommer Olav Thonstad og Stig Rune Kveen. Sistnevnte skal være Northugs trener. 

Da nyheten om at Kveen skulle inn i teamet sprakk forrige uke, var Fredrik Aukland ikke overbevist om at han var rett mann.

– Det som skjer nå er at Northug får en ny venn som trener. Kveen er en tidligere langrennsløper, men først og fremst en venn for Petter. Det kan by på noen utfordringer, sa TV 2s langrennsekspert da. 

Den oppfatningen deler ikke Kveen selv.

– Hvordan påvirker vennskapet samarbeidet?

– Akkurat nå tror jeg det er bra for Petter med gode relasjoner til de rundt seg. Utover det tror jeg ikke det påvirker noe som helst. Jeg er en god del eldre enn Petter, så det går kjempefint, sier Kveen i Aure, hvor Northug deltar i Toppidrettsveka.

Kveen har kjent Northug i flere år, og sammen tok de blant annet gull for Strindheim på NM-stafettene i 2006 og 2007. 

– Jeg kjenner Petter fra Meråker, og vi var treningskompiser frem til jeg la opp i 2008. Etter 2008 så har jo Petter satsa og røska med seg mange medaljer. Jeg har vært en arbeidskar og har jobbet. Så etter 2008 har vi ikke hatt så mye kontakt, men vi kjenner hverandre godt, utdyper han.

– Petter er der han skal være
Selv om Kveen kun ble offisielt presentert som Northugs nye trener på onsdag, har han vært forberedt på oppgaven lenge.

Til tv2.no sier han at han har visst om at han skulle inn i teamet i flere måneder.

– Jeg har visst siden april at jeg skulle inn i teamet, sier han.

– Gleder du deg til å ta fatt på jobben?

– Joda, det er artig å jobbe med Petter når han er så motivert som han er nå. Han er ekstra motivert i og med at han hadde et dårlig OL. Målet er å kjempe i verdenstoppen i rennene han stiller opp i, forteller han.

Northugs trøblete vår har blitt avløst av en god treningssommer, og Kveen mener 28-åringen er i rute.

– Han er der han skal være formmessig. Det Petter trenger for å komme tilbake på toppnivå er et godt treningsgrunnlag fra sommeren av. Det er også viktig at han klarer å holde dette trøkket utover høsten.

Kveen skal ha hovedansvaret med å følge opp Northugs trening gjennom sesongen, og han er klar på hva hans arbeidsoppgave er når han blir spurt om hva han kan tilføre Northugs team.

– Han skal få tett oppfølging. Han har fått tett oppfølging hele veien, og vi kommer til å kjøre på videre med det, avslutter han.