UP legger seg helt flate etter at en av deres sivile biler ble observert med en påklistret L. Foto: Privat.
UP legger seg helt flate etter at en av deres sivile biler ble observert med en påklistret L. Foto: Privat.

Her blir UP tatt på fersken

- Skal ikke forekomme, sier UP-sjefen etter L-tabben.

annonse

Her har den sivile UP-bilen akkurat stoppet en annen bil. Og som en observant forbipasserende registrerte: Den sivile politibilen er utstyrt med en stor, rød øveleseskjøring-L i hekken. 

Bildet skal ha blitt tatt i går kveld, nært Darbu i Øvre Eiker. Og det gikk ikke lang til før UP selv ble gjort oppmerksom på dette.

De har akkurat lagt ut denne kunngjøring på sin Facebook-side.

Straks fjernet

Utrykningspolitiet ble i dag gjort kjent med at en av våre sivile patruljebiler har påklistret en rød L bak. Denne ble straks fjernet.

I henhold til trafikkopplæringsforskriften skal kjøretøy være merket med skilt som bakover viser rød bokstav L under øvingskjøring. Skiltet skal fjernes når kjøretøyet benyttes til annet enn øvingskjøring.

Her er UPs sommerplaner

- Skal ikke lure 


De fortsetter slik:

Våre patruljebiler eller metoder skal ikke forsøke å lure trafikantene på noe vis. Det er i strid med våre verdier og vår policy. Det betyr bla at våre sivile patrulebiler skal være reine, og ikke påføres noe som kan oppfattes som en avledning eller tildekking av noe slag.

Politiinnsats ved bruk av endel sivile patruljebiler er viktig for trafikksikkerheten, men det at kjøretøyene er sivile og ikke uniformerte er tilstrekkelig som metode.

Se hva svensk politi gjemmer i skiboksen

UP-sjefen beklager

Broom har vært i kontakt med UP-sjef Runar Karlsen som sier dette om saken:

- Dette har skjedd på det sentrale østlandsområdet, vi ble oppmerksom på saken da vi ble tipset av en trafikant som hadde sett at den sivilie politibilen hadde stoppet en annen bil i veikanten. Den sivile politibilen hadde en L festet på bagasjelokket, forteller Karlsen.

- Dette er naturligvis svært uheldig og også et brudd på forskriftene. Vi beklager  dette på det sterkeste!

Misforstått kreativitet

- For patruljebilen har ikke blitt brukt til øvelseskjøring?

- Nei, våre biler brukes ikke til øvelseskjøring, sier UP-sjefen.

- Hva kan da være årsaken til dette?

- Dette må være misforstått kreativitet av våre tjenestemenn. Igjen må jeg bare beklage, dette skal naturligvis ikke forekomme, avslutter Karlsen. 

Ny fotoboks kan ta 32 fartssyndere - på én gang

Laster inn forumet...