FAR OG DATTER: Avdøde Robin Williams med datteren Zelda, som nå har valgt å forlate sosiale medier på grunn av hets. Her er de to fotografert sammen i Los Angelse i USA i 2011. Arkivfoto: AP Photo/Katy Winn
FAR OG DATTER: Avdøde Robin Williams med datteren Zelda, som nå har valgt å forlate sosiale medier på grunn av hets. Her er de to fotografert sammen i Los Angelse i USA i 2011. Arkivfoto: AP Photo/Katy Winn

Robin Williams' datter forlater sosiale medier etter hets

Zelda Williams gir opp Twitter og Instagram på grunn av nettroll. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidligere denne uka ble det klart at den folkekjære skuespilleren og komikeren Robin Williams gikk bort, 63 år gammel. 

Williams etterlot seg kone og tre barn. Blant dem skuespiller Zelda Williams (25), som har rukket å bygge seg et solid nettverk av følgere i sosiale medier. Nå sier 25-åringen stopp. 

Ifølge Buzzfeed.com, har flere nettroll blant annet twitret drøye, manipulerte bilder av farens lik til henne. Derfor sletter hun nå en rekke sosiale medier fra telefonen sin, inkludert Twitter og Instagram. 

– Jeg sletter dette fra mobilen min for en lang periode, muligens for alltid. Tiden vil vise. Farvel, skriver hun på Twitter.

Får kritikk for manglende far-og-datter-bilder

I tillegg til grove bilder, skal skuespillerinnen også ha mottatt kritikk i sosiale medier fordi hun postet få bilder av seg og faren. På Instagram tar hun til motmæle for kritikken. 

– Jeg kommer til å forlate denne kontoen for å komme til hektene, og så skal jeg vurdere om jeg sletter den eller ikke. I denne vanskelige tiden, vær så snille å prøv å være respektfulle på sosiale medier-kontoene mine, og hos familien min og vennene mine. Å tråle kontoene våre for bilder av pappa, eller å dømme meg for antall bilder jeg har av ham, er både ondskapsfullt og unødvendig. Det er kun noen her, men de virkelig private øyeblikkene jeg delte med ham var spesielle og rolige, og tro det eller ei, ikke fulle av bilder eller selfies, skriver 25-åringen.

– Jeg delte pappa med en verden der alle tok bilder med ham, men jeg var heldig nok til å tilbringe tid med ham uten kameraer også. Det var mer enn nok, og jeg er takknemlig for all tid jeg hadde. Mine favorittbilder med familien er rammet inn hjemme hos, meg, og ikke postet i sosiale medier, og de kommer til å forbli der. Hadde jeg postet dem her ville de endt opp på nyhetene og blogger, spesielt nå. Og det er ikke hva jeg ønsker av våre minner, fortsetter hun.

Hyller faren

Også på sin Tumblr-side, snakker Zelda om at familien alltid har ønsket å holde en lav profil utad. Der hyller hun i tillegg faren, som var åpen om at han led av depresjon.

– Han var alltid varm, selv i hans mørkeste øyeblikk. Selv om jeg aldri kommer til å forstå hvordan han kunne være så dypt elsket og ikke finne det i hjertet sitt å bli i verden, er det en liten trøst i å vite at sorgen og tapet vårt på en måte er delt med millioner. Det hjelper ikke på smerten, men det er i det minste en byrde som utallige andre nå vet at vi bærer, og det er så mange som har tilbudt seg å lette på byrden. Tusen takk for det, skriver hun.

Kona knust

I tillegg til Zelda etterlater Williams seg barna Zachary Pym (31) og Cody (23). Williams' kone Susan Schneider fortalte om sin kjærlighetssorg i en offentlig uttalelse tirsdag. 

– Denne morgenen mistet jeg ektemannen min og min beste venn, mens verden mistet en av sine elskede artister og et nydelig menneske. Hjertet mitt er knust, sa hun.

– Når han blir husket er det vårt håp at fokuset ikke vil bli på hans død, men på de mange lykkelige øyeblikkene og den latteren han fremkalte hos millioner av mennesker, sa hun også.