LIVET MED KREFT: Anniken Golf Rokseth får god støtte av kjæresten Erlend når hun skal på kontroll. Foto: TV 2/STORYTELLER
LIVET MED KREFT: Anniken Golf Rokseth får god støtte av kjæresten Erlend når hun skal på kontroll. Foto: TV 2/STORYTELLER

Anniken (28) fikk lymfekreft én måned etter hun traff kjæresten

Sammen med åtte andre deler hun sin krefthistorie i den nye TV 2-serien «Kampen for livet».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I 2009 flyttet den da 23 år gamle Anniken Golf Rokseth til Alta for å starte sitt eventyr som student. Det var her hun skulle møte Erlend, som etter én måned ble hennes kjæreste.

På samme tidspunkt bestemte hun seg for å gå til legen, ettersom hun hostet blod. Det skulle ta fire uker med gjentatte sykehusbesøk og prøver før hun fikk beskjeden om at hun hadde lymfekreft.

– Det var veldig spesielt. Det føltes som om livet ikke var mitt lenger. Alt endret seg, og alt måtte settes på vent. I tillegg fikk jeg plutselig et avstandsforhold, forteller Anniken (28) til TV 2.

Avstandsforhold

Anniken flyttet hjem til familien, for å kunne pendle til Radiumhospitalet. Her ventet seks måneder med cellegift. Erlend bodde fremdeles i Alta.

Et bekymringsfritt og lykkelig studentliv sammen ble forvandlet til avstand og tøffe tak.

– Men det gikk! Han kom og besøkte meg hver tredje uke, og ble en uke om gangen. Vi holdt ut, og så flyttet vi sammen i Oslo, bedyrer Anniken.

Tilbakefall

I den nye TV 2-serien «Kampen for livet» følger man Anniken fra våren 2012. Da har hun allerede lagt bak seg to runder med cellegift, ett tilbakefall samt benmargstransplantasjon fra egen marg.

Under opptaksperioden blir Anniken rammet av sykdommen på nytt, og året byr på store nedturer, men også oppturer.

– Da vi fikk beskjed om det første tilbakefallet, så fridde Erlend etter noen dager. I serien får man blant annet se at vi gifter oss, røper Anniken.

– Ikke bare å knipse med fingrene

«Kampen for livet» byr på en tett og personlig skildring fra hverdagen til ni personer med diagnosen kreft, og hvordan kreft påvirker livet deres og dem som står dem nær.

Anniken ønsket å være med for å vise hvordan livet som kreftfri også kan by på utfordringer. 

– Jeg ble overrasket over hvor mye jobb det var når man var ferdig med cellegift. Både jeg og alle andre trodde at alt skulle være bra med en gang. Men rehabiliteringen var en like stor jobb som cellegiften. Jeg ville vise at det ikke bare er å knipse med fingrene, så er alt som før når man er kreftfri, meddeler den tøffe 28-åringen.

Hun bruker også sin personlige blogg til å beskrive veien tilbake igjen til et friskt liv.

«Kampen for livet» starter på TV 2 onsdag 20.august kl. 21.40.

Se en smakebit fra «Kampen for livet» her: