SJOKKTAP: Magnus Carlsen klarte ikke å hamle opp med Ivan Saric fra Kroatia.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
SJOKKTAP: Magnus Carlsen klarte ikke å hamle opp med Ivan Saric fra Kroatia. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Magnus Carlsen står over siste OL-kamp

Prioriterer hvile etter tirsdagens nedtur.

Bli med på galskapen. Se alt av engelsk fotball.
Klikk her for å bestille det riktige abonnementet for deg før seriestart!

Magnus Carlsen har bestemt seg for å stå over den siste OL-kampen mot Malaysia. Det bekrefter manager Espen Agdestein. Saken ble først omtalt av VG.

– Magnus har spilt ni av ti runder. Det er ganske mye. I siste runde ville han fått en svak motstander fra Malaysia. Det er ikke utfordrende nok. Hadde han spilt, ville det vært som om Barcelona skulle møtt Sandefjord i fotball, forklarer Agdestein til NTB.

Manageren legger til at det er naturlig for alle lags storkanoner å stå over slike kamper.

– Også for Simen (Agdestein) ville det vært en veldig svak motstander. Magnus gjorde det samme da Norge møtte Jemen i åpningsrunden, sier han.

Tirsdag tapte Carlsen for kroatiske Ivan Saric. Allerede fra starten av partiet måtte Carlsen bruke mye tid. Det var tydelig at han ikke var i kjent terreng, og kjapt gjorde han en feilvurdering.

Det Norges førstebordsspiller trolig trodde skulle bli tilstrekkelig kompensasjon for to tapte bønder, ebbet ut i ingenting. Saric hadde deretter få problemer med å ro seieren i land og påføre verdensmesteren sitt andre tap dette sjakk-OL.

Tidligere i OL måtte Carlsen strekke våpen mot tyske Arkadij Naiditsch.