Bøkkos sesongdebut kan bli utsatt til etter jul

– Vi har vel ikke avklart det helt, svarer Håvard Bøkko selv.

Bli med på galskapen. Se alt av engelsk fotball.
Klikk her for å bestille det riktige abonnementet for deg før seriestart!

Nedslående nyheter for Håvard Bøkko: 27-åringen vil trolig ikke sesongdebutere før etter jul.

Bøkkos kneskade har skapt store problemer i sesongoppkjøringen. Han er for øyeblikket smertefri og tilbake i trening, men landslagsledelsen har bestemt å holde Bøkko tilbake.

– Vi håper i hvert fall at han sesongdebuterer rundt nyttår, slik at han kan være klar til mesterskapene i februar og mars, sier landslagstrener Sondre Skarli til TV 2.

Bøkko ikke helt enig

Den konklusjonen er ikke Bøkko klar for å forsone seg med.

– Vi har vel ikke avklart det helt 100 prosent. Vi får ta en prat på kammerset etterpå, sier han til TV 2 og ler.

Skarli står likevel på sitt.

– Hvis vi vurderer det som viktigst og best for Håvards sesong at han utsetter sesongstarten, så er nok det noe vi skal vurdere å gjøre, sier han.

Bøkko innrømmer at han er svekket foran årets sesong, men at han likevel har troen på å finne formen.

– Jeg har jo så klart mistet en del timer i skøytestilling nå på våren og begynnelsen av sommeren, men jeg har prøvd å få trent mer på de tingene jeg kunne gjøre uten å få vondt i kneet, forteller han.

– Nå har jeg snart gått to uker på is, og det føles egentlig bra. Jeg har hengt med på de aller fleste øktene, så jeg er egentlig positivt overrasket over at sommerisen har gått så bra, sier Bøkko.

– Det viktigste er å ikke få tilbake skaden

Han føler seg uansett bedre enn forrige sesong, da kneet skapte store problemer.

SLITER MED SKADE: Håvard Bøkkos sesonddebut kan bli utsatt til nyttår, sier landslagstreneren. Det er ikke Bøkko selv helt enig i. Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
SLITER MED SKADE: Håvard Bøkkos sesonddebut kan bli utsatt til nyttår, sier landslagstreneren. Det er ikke Bøkko selv helt enig i. Foto: Jon Eeg / NTB scanpix

– Det var egentlig verst i vinter på is, da jeg gikk på smertestillende for å klare å gå. Da jeg begynte med trening igjen i mai, håpet jeg det var borte. Men da fikk jeg skikkelig smell igjen på første samlinga, forteller Bøkko.

Han er ellers enig med sjefen om at mesterskapene til vinteren er viktigere enn verdenscupløpene før nyttår.

– Verdenscupen er ikke det aller viktigste, men det er selvfølgelig gøy å gå og komme i gang med sesongen. Vi får se hvordan kneet blir utover høsten. Det viktigste er å ikke få det tilbake og holde det i sjakk, sier Bøkko.