SIST: Vladimir Vukicevic, Vilde Jakobsen Svortevik og Runa Skrove Falch måtte se alle konkurrentene foran seg.
SIST: Vladimir Vukicevic, Vilde Jakobsen Svortevik og Runa Skrove Falch måtte se alle konkurrentene foran seg.

Laber norsk dag i EM

De norske utøverne måtte se konkurrentene foran seg i Zürich.

Bli med på galskapen. Se alt av engelsk fotball.
Klikk her for å bestille det riktige abonnementet for deg før seriestart!

Vladimir Vukicevic, Vilde Jakobsen Svortevik, Hedda Hynne og Lars Vikan Rise hadde alle til felles at de endte sist i sine heat på en svak norsk dag under EM i friidrett i Zürich. Mens Runa Skrove Falch ble ydmyket på 10 000 meter tirsdag kveld.

Vukicevic har slitt med skade denne sommeren, og hadde ingen store forhåpninger da han stilte til start på 110 meter hekk.

Han kom sist ut av startblokkene i sitt kvalifiseringsheat, og ble liggende sist gjennom hele løpet. 23-åringen løp inn til tiden 13,97, og var sjanseløs på å gå videre til semifinale.

Årsbeste av Svortevik
Bedre gikk det ikke for Vilde Jakobsen Svortevik på langhekken for kvinner.

Hun satte ny personlig årsbeste med tiden 58,26, men det var likevel ikke raskt nok til å holde noen bak seg i sitt kvalifiseringsheat. Totalt var det den 22. raskeste tiden.

Hedda Hynne møtte veggen fullstendig i sitt kvalifiseringsheat på 800 meter, og løp inn på 2,05,08. Med den tiden ble også hun sist i sitt heat.

Da gikk det bedre for Trine Mjåland. Hun løp inn til 2,02,62. Det ga henne en plass i semifinale på tid. Hun hadde fjerde beste tid av dem som ikke kvalifiserte seg direkte.

Det vakte begeistring hos fotballkjæresten Jesper Mathisen.

Godkjent av Tysse
Lars Vikan Rise hadde en god dag tirsdag og klatret til 13. plass. Men på 110 meter hekk måtte også han se alle konkurrentene foran seg i sitt heat.

Han endte sist av de 23 deltakerne på distansen. Heller ikke i diskos fikk han det til, og har falt ned til 18. plass etter sju øvelser.

Erik Tysse gjorde en fin fugur på 20 kilometer kappgang. Han gikk i mål som niendemann, drøyt to og et halvt minutt bak europamester Miguel Angel Lopez fra Spania.

Norges andre deltaker Håvard Haukenes lå rundt 30. plassen da han ble diskvalifisert. 

Sindre Burås kommer ikke en gang til start på 5000 meter. Han føler seg ikke i form til å stille til en finale.

Tatt igjen med tre runder
Tirsdag kveld endte Runa Skrove Falch langt bak på 10 000 meter for kvinner. Hun ble tatt igjen med tre runder av de beste i feltet, og to runder av resten. Hun løp inn på en tid som var nesten to og et halvt minutt dårligere enn sin egen personlige rekord.

Den britiske 40-åringen Jo Pavey hadde allerede feiret EM-gullet sitt i nesten seks minutter da Skrove Falch kom i mål