SKUTT FLERE GANGER: En mann besøker stedet der 18 år gamle Michael Brown lørdag ble skutt og drept av en politimann i Ferguson, Missouri i USA. Foto:  Reuters/Mario Anzuoni
SKUTT FLERE GANGER: En mann besøker stedet der 18 år gamle Michael Brown lørdag ble skutt og drept av en politimann i Ferguson, Missouri i USA. Foto:  Reuters/Mario Anzuoni

Obama om politidrapet på den ubevæpnede tenåringen:
– Hjerteskjærende

Lørdagens politidrap på den ubevæpnede afroamerikanske 18-åringen Michael Brown, har skapt store opptøyer. Nå har også USAs president uttalt seg offentlig om hendelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Michael Brown ble ifølge politiet skutt og drept under en krangel om et skytevåpen i en politibil, men omstendighetene er uklare.

Dette skjedde i delstaten Missouri i USA på lørdag.

Ifølge øyenvitner var Brown ubevæpnet og ble skutt flere ganger etter å ha hevet hendene over hodet.

President Barack Obama sier nå i en uttalelse at politiets skyting av Michael Brown er «hjerteskjærende». Samtidig oppfordret presidenten folk som er opprørt over hendelsen om å forbli rolige, melder nyhetsbyrået AP.

– Dødsfallet til Michael Brown er hjerteskjærende, og Michelle og jeg sender våre dypeste kondolanser til hans familie i denne svært vanskelige tiden, sa Obama.

Obama understreket at justisminister Eric Holder og Justisdepartementet vil undersøke skytingen sammen med det lokale politiet i St. Louis County, Missouri.

– Rasismedrap

Dagene etter skytingen har vært preget av opptøyer mellom opprørte amerikanere og tungt bevæpnede politifolk. Befolkningen i Missouri kaller drapet for et typisk rasismedrap.

Søndag kveld ble flere butikker plyndret og ødelagte i byen St. Louis. Opprørspoliti måtte ta i bruk tåregass da hundrevis av ungdommer samlet seg i St. Louis-forstaden Ferguson.

Det lokale politiet vil ennå ikke gå ut med navnet på politimannen som skal ha stått bak drapet.