Robin Williams (63) er død

Den amerikanske komikeren og skuespilleren ble funnet død i sitt eget hjem.

Det melder flere nyhetsbyråer og amerikanske medier.

Ifølge politiet i California er det sannsynlig at den Oscar-vinnende skuespilleren og komikeren tok sitt eget liv. De understreker likevel at en endelig dødsårsak vil være klar etter at saken er nærmere etterforsket.

Før Williams ble erklært død ble han funnet bevisstløs i sitt eget hjem. Det skal ha blitt ringt inn en nødmelding klokken 11.55 lokal tid mandag, melder BBC. Det viste seg at livet ikke sto til å redde, og at den døde mannen var Robin Williams.

Se bilder fra karrieren hans i bunnen av saken.

Åpen om stoffmisbruk

Skuespilleren har tidligere vært åpent om sitt alkohol -og stoffmisbruk. Sist måned oppholdt han seg på et rehabiliteringssenter for rusavhengige i Minnesota, noe som skulle hjelpe ham å holde seg unna russtoffene.

Han har vært flere runder inn og ut av avrusningsprogram i løpet av de siste tiårene. Familien hans sier i en offentlig uttalelse at han slet med en alvorlig depresjon før dødsfallet. Samtidig sier konen hans, Susan Schneider at hun er knust.

Gjennombrudd på 70-tallet

Williams er kjent for filmer som blant annet "Good Morning Vietnam", "Dead Poets society" og "Good Will Hunting".

Han slo gjennom på 70-tallet som romvesenet i tv-serien "Mork og Mindy". Han jobbet også som komiker, samtidig som at han etterhvert spilte i en lang rekke spillefilmer.

Han har også nylig spilt i flere filmer og serier, som i filmen "Night at the museum" og serien The Crazy Ones.

Hylles

Etter at dødsfallet ble kjent har Williams blitt hyllet av en rekke kjendiser på sosiale medier.

Blant annet har USAs president, Barack Obama, utrykt sin beundring.

 Ellen DeGeneres skriver på Twitter at hun er knust, og det samme gjør mange skuespillere, som Lindesay Lohan, Goldie Hawn og Johnny Depp.