Myten om at godt vær får oss til å kjøre fortere, later ikke til å stemme - i alle fall viser ikke årets sommmer-tall fra UP noen sammenheng her.
Myten om at godt vær får oss til å kjøre fortere, later ikke til å stemme - i alle fall viser ikke årets sommmer-tall fra UP noen sammenheng her.

Over 14.000 tatt for fart i sommer

Samtidig øker antallet ruspåvirkede som blir tatt.

annonse

Utrykningspolitiet (UP) tar ikke sommerferie. Tvert imot: Her er det høy aktivitet også i sommermånedene, noe rykende fersk sommer-statistikk fra UP viser.

På sin egen Facebook-side opplyser de nå at til sammen 119.028 førere har blitt kontrollert i løpet av to sommermåneder. Alle ble vurdert for ruspåvirket kjøring.

Fasiten er at de aller fleste kjører rusfritt på norske veier.

Her kan du lese mer: Slik jobbet UP i sommer

Kontrollert flere

- Likevel ble 236 førere anmeldt av UP, mistenkt for kjøring i ruspåvirket tilstand. Dette er overtredelser vi gjerne ikke skulle ha sett. Ruspåvirket kjøring utgjør en fare i trafikken, og er en av årsakene til dødsulykker.

- UP har kontrollert 16 prosent flere førere enn i samme periode i fjor, noe som har resultert i 40 prosent flere anmeldte rusførere. Det er bekymringsfullt, sier UP-sjef Runar Karlsen.

Slik lager Facebook problemer for UP

Flere uten bilbelte

Laster biltester...

Tellinger har vist at stadig flere bruker bilbeltet, og politiet avdekker stadig færre overtredelser. Men i sommer har UP sett tendenser til det man frykter kan være en negativ utvikling på dette området.

Her er det nemlig snakk om 14 prosent flere tilfeller av manglende bilbeltebruk, sammenlignet med fjoråret. 

Over 1000 mistet førerkortet

UP opplyser også at de  i tillegg har reagert mot 14.308 fartsovertredelser, hvorav 1.084 førte til et førerkortbeslag.

Dette er høye tall, men likevel vesentlig færre overtredelser enn sommeren 2013, da UP registrerte hele 18.403 fartsovertredere.  Det har vært vanlig å si at godt vær og godt føre frister bilistene på norske veier til å kjøre fortere. UPs kontrollstatistikk for denne sommeren viser altså ikke dette.

Tatt for råkjøring - forklaringen var noe spesiell ...

Laster inn forumet...