Coutinho med fantastisk hælmålgivende og leken scoring

Liverpools brasilianske playmaker i hovedrollen da Borussia Dortmund ble knust. 

Se Premier League på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo!

Liverpool-Borussia Dortmund 4-0

Se video av scoringene i vinduet øverst! Video med tillatelse fra Viasat Fotball!

En uke før Premier League-starten er Liverpool tilsynelatende godt i rute.

Foran et feststemt Anfield-publikum finpusset de røde søndag formen mot den tyske giganten Borussia Dortmund, og Brendan Rodgers' lag skuffet ikke de oppmøtte mot et reservepreget tysk mannskap.

– Det ser bra ut. De har stor fart offensivt. De spiller mot et dårlig lag på hjemmebane, det må vi huske på, men de ser veldig positive ut og det virker som om spillere som Sterling og Coutinho har tatt ytterligere steg, sier TV 2s kommentator og analyseekspert Morten Langli.

Spesielt Philippe Coutinho var i det lekne humøret da Liverpool vant hele 4-0 i egen storstue.

– Stiller de med den angrepsrekka som de gjorde i dag så vil de skape problemer for alle lag i Premier League, sier Langli.

– Kan Liverpool henge med lag som Chelsea og Manchester City?

– Hvorfor kan de ikke det? Men de er helt avhengig av at spillere som Coutinho og Sterling holder seg skadefri. I tillegg skal de ut i Europa dette året, noe som kommer til å bli en stor utfordring med tanke på slitasje.

– Hvordan ser de ut sammenlignet med det laget vi så i fjor?

– Jeg synes de står sterkt. De ser bra ut, men det gjør de andre topplagene også . Det er et utrolig høyt nivå på de lagene nå, sier TV 2s kommentator.

Fantastisk hælmålgivende
Allerede etter ti minutter sørget en leken Coutinho for å servere sommerens mest spektakulære målgivende pasning, da han fra inne i midtsirkelen hælflikket Daniel Sturridge alene med keeper.

Sturridge gjorde ingen feil, satte inn 1-0, og kun få minutter senere headet Dejan Lovren inn 2-0-målet etter et hjørnespark. 

I 2. omgang startet Coutinho målschowet selv, da han fikk en pasning fra Raheem Sterling, vrikket med hoftene og dunket 3-0 i nettet i omgangens åpningsminutter.

Etter en time sprudlet de røde på ny. Først var det nære ved at Coutinho foret Sturridge igjen, men ballen var litt for lang for at spydspissen kunne sette den i nettet. Allikevel nådde han den (trolig like utenfor dødlinjen), rundet en Dortmund-spiller og serverte Jordan Henderson som enkelt satte 4-0 i nettet.

Svært svekket Dortmund-lag
Det ble også kampens siste scoring, da Liverpool rundet av oppkjøringssesongen med 4-0 mot det tyske storlaget. De imponerte med andre ord ikke bare offensivt, men også i de bakre rekker, der to nye mann var på plass.

– De to nye i forvaret var meget bra. Dejan Lovren og Javi Manquillo spilte feilfritt begge to. Lovren kan bli den ledertypen de mangler i forsvar. Han har i hvert fall potensiale til det, sier Morten Langli.

TV 2s analyseekspert påpeker at nettopp den defensive delen av spillet kan bli viktig når en spiller som Luis Suárez - som ikke var glemt av reklameplakatene på stadion -  er borte.

– I fjor vant de kampene ved å score fem fremover og å slippe inn fire bakover. Får de Lovren på plass som en ledertype som binder sammen forsvaret og får ned feilprosenten, så kan det være med å kompensere for de målene de eventuelt mister med salget av Suárez, sier han

PS! Det må nevnes at Dortmund stilte uten stjerner som Marco Reus, Mats Hummels, Roman Weidenfeller, Nuri Sahin, Ilkay Gündogan, Jakub Blazczykowski, Kevin Grosskreutz og Erik Durm fra start, men det var uansett en solid prestasjon av Liverpool.

Liverpool startet med følgende lag:
Simon Mignolet - Glen Johnson, Dejan Lovren, Martin Skrtel, Javi Manquillo - Emre Can, Steven Gerrard - Philippe Coutinho, Jordan Henderson, Raheem Sterling - Daniel Sturridge

Dortmund startet med følgende lag:
Mitchell Langerak - Lukasz Piszczek, Sokratis Papastathopoulos, Matthias Ginter, Marcel Schmelzer - Sebastian Kehl, Oliver Kirch - Henrikh Mkhitaryan, Pierre-Emerick Aubameyang, Miloš Jojić - Adrián Ramo