Parteringsdrapet: Politiet går fra dør til dør i nabolaget

HAREID/OSLO (TV 2): I denne leiligheten ble mannen i 20-årene drept og partert på bestialsk vis. I dag håper politiet at de kan gjennomføre avhør av den drapssiktede 23-åringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
  • DIREKTE: Politiet har kalt inn til en ny pressekonferanse klokken 16.00. Denne ser du direkte på TV2.no og TV 2 Nyhetskanalen.

Lørdag ble drapsofferet formelt identifisert. Den drepte mannen bor på en annen adresse, og var på besøk i den kommunale utleieleiligheten på Bigset da han ble drept og partert.

Den drapssiktede 23-åringen, som opprinnelig er fra en annen del av landet, sitter nå i arresten i Ålesund i påvente av avhør. Lørdag opplyste politiet at det ikke hadde latt seg gjøre å avhøre mannen, på grunn av hans tilstand.

 

Ved 14-tiden søndag, gikk politiet igjen fra dør til dør i nabolaget til åstedet og gjorde ytterligere avhør av de nærmeste naboene.

Siktede har fått oppnevnt advokat Erling Flisnes som forsvarer, og han vil trolig møte sin klient i løpet av dagen.

– Av praktiske årsaker har dette ennå ikke skjedd, sier fungerende politimester Ingar Bøen.

– I går var det tilstanden til siktede som var grunnen til at han ikke kunne avhøres. Er dette tilfelle i dag også?

– Det er praktiske årsaker til at siktede ikke er avhørt, men vi jobber med å få det til, gjentar Bøen.

Flisnes ankom Ålesund sent i natt, men vil overfor TV 2 ikke utdype hva som vil skje i dag. Det er likevel på det rene at avhørene ikke vil kunne finne sted uten siktede har sin forsvarer til stede. Flisnes har i ettermiddag ikke besvart TV 2s henvendelser.

Ifølge lokalavisen Vikebladet er mannen søndag morgen heller ikke i en slik tilstand at det har latt seg gjøre å avhøre ham.

Observert blodig på Hareid

TV 2 snakket lørdag med drosjesjåføren Monica Teigene, som observerte den drapssiktede i Hareid sentrum. Han hadde ifølge Teigene blod på hendene og klærne og snakket med en bussjåfør.

Flere vitner som har tatt kontakt med TV 2, mener drapssiktede fremstod som ruset.

Den drapssiktede mannen ble pågrepet på Valderøy.

Siktede har de siste årene levd en omflakkende tilværelse: På bare to år har han skiftet bostedsadresse hele åtte ganger. I mai meldte 23-åringen flytting fra Hareid til Valderøya, der han altså ble pågrepet.

Siste flyttemelding er registrert 18. juni i år. Da meldte han flytting til Bodø.

Truet avdøde torsdag

I går ble det kjent at den nå drapssiktede mannen senest torsdag knivtruet den drepte, men denne hendelsen ble ikke kjent for politiet før etter at drapet skjedde.

Den drapssiktede er fra før tiltalt for knivtrusler, og skulle møte i retten i september. Denne hendelsen skjedde et annet sted i landet.

Politiet har varslet at de på en ny pressekonferanse klokken 16.00 søndag vil komme med siste nytt i drapssaken.