Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Devin og Veronica Eckhardt hadde aldri sett for seg at de skulle se et helikopter fly avgårde med sønnens hjerte om bord.

Men det ble det tragiske utfallet da tenåringssønnen ga etter for gruppepress, prøvde det ekstremt potente, syntetisk fremstilte dopet K2 og fikk en alvorlig reaksjon. 11. juli tok Connor ett drag. 

SYNTETISK CANNABIS

  • Består av en blanding av tørkede urter som er sprayet med syntetisk fremstilte cannabinoider, virkestoffet som fremkaller rusen.
  • Selges under merkenavn som K2 og Spice, og er lett tilgjengelig på nettet.
  • Kom først på markedet tidlig på 2000-tallet. 
  • Stoffene ble i Norge ført opp på narkotikalisten i fjor, og er dermed forbudte.
  • Mulige bivirkninger av å røyke syntetisk fremstilte cannabis-etterligninger i stedet for naturlig stoff, kan være dramatisk endret sinnsstemning, psykoser, irregulær hjerterytme og slag.

Kilder: Wikipedia, Aftenposten, Los Angeles Times, UNODC

Det ble fatalt: Han svimte av, og sluttet å puste. Da oksygentilførselen til hjernen stanset, begynte den å hovne opp. Til slutt ble han erklært hjernedød.

– Han ga etter for et gruppepresset og tenkte at det var OK og at det var trygt. Ett drag senere, svimer han av og våkner aldri til live igjen, sier faren Devin til KTLA.

Fordi blandingene og konsentrasjonen av de syntetisk stoffene varierer, er det umulig å vite hva man egentlig får i seg når man røyker stoffet.

– Folk innser kanskje ikke hvor farlige disse stoffene kan være, bindingene til cannabisreseptorene i hjernen er opptil 1000 ganger sterkere enn ved tradisjonell marihuana, sier legen Andrew Monte som står bak en studie publisert i New England Journal of Medicine.

Fordi Connor tidligere hadde sagt ja til organdonasjon, ble han holdt kunstig i live i fire dager slik at man fikk forberedt dette mens familien tok farvel. 

^

– Jeg tenkte hele tiden at han når som helst kunne åpne øynene sine og si «Hva skjer?», forteller moren.

I løpet av disse dagene, filmet familien en gripende videobeskjed til omverdenen:

«Dette er vår sønn, Connor Reid Eckhardt. Han tok et fatalt valg om å prøve et produkt kalt K2, eller 'Spice', og nå er Connor helt hjernedød...», sier moren i videoen, med stemmen på bristepunktet.

«Dette er ikke en lek. Dette er blodig alvor. Vær så snill, hjelp oss å kjempe Connors kamp!»

Familien har opprettet en Facebook-side hvor de minnes Connor og advarer andre mot å bruke stoffet.