Det er ikke akkurat diskrete linjer som preger det nye flaggskipet til Mercedes. Her snakker vi lengde på 6,5 meter - og store doser luksus.
Det er ikke akkurat diskrete linjer som preger det nye flaggskipet til Mercedes. Her snakker vi lengde på 6,5 meter - og store doser luksus.

Luksusbil i størrelse XXL

Mercedes har noe på gang til verdens rikeste.

annonse

Etter at de valgte å gi opp det ikke særlig vellykkede forsøket på å bygge opp Maybach som et eget super-luksusmerke, har "vanlig" S-klasse vært toppmodellen fra Mercedes.

Men det har en tid vært kjent at de ikke tenker å nøye seg med det. Antallet virkelig rike i verden øker stadig - og de trenger naturligvis biler som  kan skille seg enda mer fra mengden enn det S-klasse gjør.

Derfor ble det slutt for Maybach

Patent-skisse?

Kanskje er bilen på bildet over en av dem som skal sørge for det.

Det går i alle fall runden på en rekke nettsider verden over akkurat nå. Angivelig skal dette være en lekkasje på den offisielle patent-skissen på kommende Mercedes S600 Pullman. 

At Mercedes planlegger flere utgaver av flaggskipet S-klasse er i alle fall ingen hemmelighet. Derfor mener også mange at skissen sannsynligvis er ekte vare.

Verdens beste bil? Her kan du lese testen

Konferanserom

Laster biltester...

Det vi ser her, er en velvoksen limousine. Den skal være nærmere 6,5 meter lang - og ha tre seterader i 2+2+2-konfigurasjon.

Her er målet naturligvis ikke å få inn flest mulig seter. Nei, her handler det om komfort og armslag. En naturlig seteløsning er at de fire bakerst kan snus mot hverandre, gjerne med et arbeidsbord mellom. Da kan man kombinere reise og møtevirksomhet.

Bling-behov

Sidedørene foran ser ut til å ha ganske normal størrelse. Men de bakerste er langt større enn originalt, for å sikre enkel inn- og utstigning til setene der.

Det blir spekulert i at Brabus skal gjør mye av jobben med denne bilen. Det inkluderer en ny versjon av 6-liters V12-motoren som allerede finnes i S600.

For øvrig blir det helt sikkert store muligheter for skreddersøm. Enten det er snakk om eksklusive limousin-selskaper som vil ha mest mulig luksus, rap-stjerner med bling-behov - eller diktatorer som trenger høy grad av sikkerhet i tillegg til plass og komfort. 

LES OGSÅ: Morten kjører limo - hver dag