TYNT: Foruten Kåre Ingebrigtsen, Erik Hoftun og Jørn Jamtfall var det tynt på RBK-benken mot Stabæk søndag. Også på banen ble det fryktelig tungt - noe Ingebrigtsens uttrykk er et tydelig bevis på. Nå håper imidlertid RBK-leiren på snarlig bedring. Foto: SCANPIX
TYNT: Foruten Kåre Ingebrigtsen, Erik Hoftun og Jørn Jamtfall var det tynt på RBK-benken mot Stabæk søndag. Også på banen ble det fryktelig tungt - noe Ingebrigtsens uttrykk er et tydelig bevis på. Nå håper imidlertid RBK-leiren på snarlig bedring. Foto: SCANPIX

RBK-sjefen: – Ikke pengene det står på

... men likevel er det neppe noen kjøpefest som skal fikse RBKs spillerkrise.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TRONDHEIM (TV 2): En skremmende svak Rosenborg-utgave fikk søndag juling av Stabæk. Til Bærum reiste norsk fotballs gamle kjempe med en særdeles tynn tropp: På benken satt eksempelvis bare Alexander Lund Hansen og fire juniorer.

– Det er klart at stallen er for tynn nå som vi spiller to kamper i uka. Mot Stabæk satt fire juniorspillere jeg ikke har sett spille fotball før på benken. Det er store talent og gode gutter, men det er en litt urettferdig posisjon å sette dem i, innrømmer RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.

Spillersalg og en lang skadeliste har nemlig gitt Ingebrigtsen vanskelige arbeidskår i starten på hans firemånederskontrakt i Trondheim.

Men som alltid finnes det lyspunkter. Nå er spillere på vei tilbake - og ikke minst er Rosenborg på spillerjakt.

– Vi skal være fornuftige, men det finnes penger. Det er ikke pengene det står på nå for å si det sånn, sier styreleder Ivar Koteng i Rosenborg.

Vil ha inn en spiss

Økomomisk pressede Rosenborg har riktig nok budsjettert med spillersalg på 12 millioner, men salget av Cristian Gamboa (20 mill.), Nicki Bille Nielsen (4 mill.) og John Chibuike gir klubben likevel en viss handlefrihet.

– Jeg synes det er kjempealright å høre at det finnes muligheter til å handle spillere. Samtidig handler det om å være klok. Vi har en kortsiktig utfordring, men vi også tenke på det langsiktige, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.

Samtidig har Rosenborg gått flere år i minus, og blant annet budsjettert med seks millioner minus i år. Den tendensen må snus. Derfor er det ikke om å gjøre å blåse av alle tilgjengelige midler.

– Det mest prekære for vår del i dette overgangsvinduet er å få inn en spiss. Alexander (Søderlund) har vært veldig bra i det siste, men konkurransen på spissplass er for liten. Om vi får det kampprogrammet vi ønsker framover, vil vi ta livet av folk med så lite konkurranse, sier Ingebrigtsen.

Europa League-suksess kan hjelpe på

Utover dette håper Kåre Ingebrigtsen i utgangspunktet at spillere på vei tilbake fra skader skal løse den verste spillerkrisen. Stefan Strandberg, Tore Reginiussen, Jonas Svensson, Pål Andrè Helland og Alexander Søderlund er alle aktuelle til torsdagens kamp mot Karabukspor. Ingen av disse var med mot Stabæk.

– Det er mulig at ikke alle blir friske, men vi har et håp om at disse skal være med, sier Ingebrigtsen.

Torsdagens Europaliga-oppgjør kan samtidig medføre en ekstra gulrot i spillerjakten. Ved avansement, blir det flere kamper. Og flere kamper kan gi ekstra mynt i klubbkassa.

– Spillerjakten kan selvfølgelig avhenge litt av torsdagen. Går vi videre - som vi håper - blir det et tøffere kampprogram noen uker til. Da bør vi også rigge oss for det. For logistikkmessig er det mulig at vi overlever en kamp i uka framover med den stallen vi har nå, men med to kamper i uka blir det tøffere, sier Ingebrigtsen.

– Er det da en spiss og en høyreback som er prioriteten?

– Høyreback er jeg ikke så opptatt av foreløpig. Jonas Svensson er trolig tilbake torsdag og han har spilt meget godt der hittil. Tobias (Mikkelsen) har også klart seg bra, så jeg føler ikke det er så prekært, sier Ingebrigtsen.

– Det er en spiss som er prioriteten kortsiktig. Så spørs det om vi klarer å få inn noen i andre posisjoner også. Det kan være der finnes noen andre, yngre spillere som kan gi oss litt ekstra, legger han til.

Rosenborg har for øvrig blitt linket til Kalmar-spissen Måns Söderqvist i det siste, men slik TV 2 forstår det skal ikke svensken være blant alternativene som diskuteres på Lerkendal for tiden.

Overgangsvinduet stenger 11. august. Og selv om RBK er klar på at de er på spissjakt, loves ingenting.

– I fotball er ingenting sikkert før alt er på plass. Det kan skje så mye helt på tampen, sier Ingebrigtsen.

Tenker 2015 allerede

Samtidig som RBK er på spissjakt er det blitt et naturlig spørsmål om hvor mye klubben skal legge i høstinnspurten nå - spesielt dersom man ryker torsdag. RBK er allerede ute av den norske cupen og gullet i Tippeligaen er det i praksis bare å glemme.

– Det er klart at det gjør det litt enklere å tenke på 2015 allerede, men samtidig kan det ikke bli slik at det bare er gull vi spiller for. Selv om vi har tapt gullet har vi mye å spille for utover sesongen. Vi skal gjøre alt vi kan for å komme høyest mulig på tabellen i år, i tillegg til at vi forbereder oss på neste år, hvordan vi skal se ut og hvordan vi skal spille, sier Kåre Ingebrigtsen.

Han har bare kontrakt med Rosenborg ut året. Foreløpig er det ikke klart hvem som trener Rosenborg i 2015.

– Gir det noen utfordringer i spillerjakten?

– Nei, det gjør det ikke. Dette handler uansett om klubbens langsiktige plan, sier Kåre Ingebrigtsen.

Nå håper han naturligvis at klubben hans slår tilbake etter ydymkelsen på Nadderud søndag med å slå Morten Gamst Pedersens gamle klubb Karabukspor ut av Europaligaen. Første kamp endte 0-0 i Tyrkia.

– Jeg ser på det som en veldig åpen match. Vi må gjøre en veldig bra prestasjon for å vinne, men hjemme på Lerkendal har vi alle muligheter til det, sier RBK-treneren.