Ferrari 250 GTO (innfelt) er en populær bil. Den innehar da også dagens 
verdensrekord pålydende 321 milliioner kroner. Bilen som var til salg 
(bakgrunnen på bildet) er derimot en kopi.
Foto: Montasje ANB
Ferrari 250 GTO (innfelt) er en populær bil. Den innehar da også dagens verdensrekord pålydende 321 milliioner kroner. Bilen som var til salg (bakgrunnen på bildet) er derimot en kopi. Foto: Montasje ANB

Bil-bløff til 410 millioner

Skulle bli verdens dyreste - det var bare et problem ...

annonse

I forrige uke skrev vi om en unik bil som var lagt ut for salg på det tyske bilmarkedet mobile.de. Bilen, er rød Ferrari 250 GTO fra 1962, hadde prisforlangende på 47,6 millioner. Det er selvsagt en absurd pris, men det hele blir komplett galskap når vi legger til at prisen er oppgitt i euro.

Omregnet til norske kroner lander prisantydningen på rundt 410 millioner, skriver siste.no.

Det er 90 millioner kroner over gjeldende verdensrekord, også den satt av en av de 39 GTO’ene som forlot den italienske fabrikken mellom 1962 og 1964.

- Ikke original

Men det var bare et problem med forrige ukes annonse.

– Det er en kopi, slår Ferrari-ekspert Marcel Massini fast overfor CNBC.

Og Massini kan virkelig sine Ferrari-saker, og da spesielt når det kommer til 250 GTO. Han har nemlig bilder og tilhørende historie på samtlige 39 biler, og ikke minst – han vet hvor de står den dag i dag.

– Jeg kan si det med 100 prosent sikkerhet. Jeg vet hvor alle er, og denne er ikke orginal, slår han fast.

Ingen kommentar

Laster biltester...

CNBC har prøvd å få en kommentar fra mobile.de, men nettstedets ansvarlige har ikke svart på forespørselen. Men de har iallfall plukket ned annonsen.

– Folk som kjøper og selger slike biler er sofistikert. De ville aldri kjøpt eller lagt ut den på en side som dette, sier historikeren.

Ekte til salgs

Om du, mot alle odds, så fram til en knallhard budrunde og en legendarisk 250 GTO i garasjen trenger du ikke å bli skuffet.

En ekte GTO 1962-modell går nemlig under hammeren under en Bonhams-auksjon i Prebble Beach 14. august. Prisantydning er bare drøyt 188 millioner kroner. Lykke til... 

Les også: Svindyr og potent 60-åring


Dansk millionær-baker solgte bilsamlingen sin på auksjon

 

 

Laster inn forumet...