– HAN MÅ FÅ MENE DET HAN MENER: – Så lenge det er saklig, har jeg respekt for det dere journalister skriver og mener, sier Tom Høgli til TV 2. FOTO: Digitalsport
– HAN MÅ FÅ MENE DET HAN MENER: – Så lenge det er saklig, har jeg respekt for det dere journalister skriver og mener, sier Tom Høgli til TV 2. FOTO: Digitalsport

Høgli stemples som flopp av dansk fotballekspert 

– Det er uforståelig at de har hentet ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Les alt om fotball her!

Ekstrabladet har snakket med den danske TV-kanalen DRs fotballekspert Jan Kalborg om FC Københavns nyinnkjøpte spillere.

Ståle Solbakkens klubb har forsterket stallen med hele ni spillere i sommer, mens like mange har forsvunnet ut portene i Parken.

– Helt klart den svakeste signeringen
Jan Kalborg er imponert over de fleste nysigneringene, men norske Tom Høgli har så absolutt ikke imponert den danske fotballeksperten.

– Det er uforståelig at de har hentet ham til klubben. Jeg sier gjerne unnskyld hvis det viser seg at jeg tar feil, men offensivt tilfører han ingenting, og i kampen mot FC Vestsjælland vaklet han veldig defensivt. Han er den klart svakeste signeringen, sier Kalborg til Ekstrabladet.

I FC Københavns kamp mot Vestsjælland - som for øvrig endte 2-2 - ble Høgli byttet ut i pausen.

Keeper Stephan Andersson sa dette da han ble intervjuet etter kampen:

– Etter den førsteomgangen, måtte det skje noe i pausen. Jeg sier ikke at Høgli eller Claudemir (som også ble skiftet ut) er skurkene, men noe måtte skje.

Høgli: – Må få mene det han mener
Da TV 2 snakket med Tom Høgli tirsdag formiddag, hadde han foreløpig ikke lest saken der Kalborg ga sin dom over FCKs nyervervelser.

– Jeg har ikke lest det, men så lenge det er saklig det han sier, så må han selvsagt få lov til å mene det han mener.

– Hva synes du selv om starten din i FCK?

FLOPP? Ifølge fotballekspert Jan Kalborg er denne mannen en flopp i FCK.
FLOPP? Ifølge fotballekspert Jan Kalborg er denne mannen en flopp i FCK.

– Jeg har spilt det meste og det har gått greit. Vi har vært solide defensivt, men det er jo klart at det tar litt tid å bli kjent med de nye medspillerne, sier Høgli, som har funnet seg godt til rette i sin nye klubb.

– Jeg stortrives. Det er en veldig fin klubb og jeg har blitt tatt godt i mot.

– Så får vi se om jeg klarer å glede han der Kalborg etter hvert, humrer landslagsbacken.

Tror på suksess
Den norske landslagsbacken, Ståle Solbakken og FCK har startet sesongen med ett tap og to uavgjorte kamper. Men tross en halvtam start, er Kalborg rimelig sikker på at den danske hovedstadsklubben troner øverst på tabellen etter den siste serierunden i juni 2015.

– Jeg er ganske sikker på at de blir danske mestre, og jeg tror også at deres innkjøp av unge talentfulle spillere etter hvert kan føre til at de i løpet av et år eller to vil kunne levere gode resultater også i Europa, sier Kalborg.

Tom Høgli tror også på suksess.

– Ja, vi håper og tror at vi skal greie det. FCK er en klubb som alltid ønsker å vinne serien. Men vi har som sagt mange nye spillere, og det vil nok ta litt tid før alt er på plass, sier nordmannen, som sammen med lagkameratene møter ukrainske Dnipro i Mesterliga-kvalifiseringens tredje runde onsdag.

Det første oppgjøret mellom de to endte 0-0 i Ukraina. Onsdagens kamp spilles i Parken.